Fortuna Sittard twee duels zonder Polter na rode kaart tegen Ajax

26 januari 2021, 17:27

Sebastian Polter is twee wedstrijden geschorst na zijn rode kaart tegen Ajax. - Foto: KNVB Media

Fortuna Sittard moet het de komende duels zonder Sebastian Polter stellen. De Duitse spits kreeg in de blessuretijd van de wedstrijd tegen Ajax een rode kaart en is voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk, geschorst.

Fortuna verloor de wedstrijd uiteindelijk met 2-1. Ajax kwam na twintig minuten op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Polter, waarna Mickaël Tirpan de stand weer in evenwicht bracht. Sébastien Haller schoot Ajax na 64 minuten naar de overwinning.

De rode kaart die Willem II-aanvaller Kwasi Wriedt vrijdagavond kreeg tegen PEC Zwolle werd geseponeerd. De aanklager achtte het ernstig gemeen spel ten opzichte van een tegenspeler niet bewezen.