Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Eén wedstrijd uitsluiting FC Eindhoven-speler Mawouna Amevor

KNVB Media
KNVB Media
8 januari, 11:00

Mawouna Amevor van FC Eindhoven is uitgesloten voor één duel. - Foto: KNVB Media

Naar aanleiding van de rode kaart tijdens de wedstrijd SC Cambuur Leeuwarden - FC Eindhoven van afgelopen zondag heeft de tuchtcommissie betaald voetbal Mawouna Amevor voor één wedstrijd uitgesloten.

Op grond van de verklaring van de scheidsrechter en de beelden concludeert de tuchtcommissie dat er sprake is van een (lichte) overtreding. Gezien de afstand tot het doel van FC Eindhoven, de richting van het spel en het feit dat de verdediger(s) van FC Eindhoven niet meer hadden kunnen ingrijpen, stelt de tuchtcommissie vast dat door deze overtreding een duidelijke scoringskans is ontnomen. Op basis hiervan is Amevor, conform de eis van de aanklager op zitting, voor één wedstrijd onvoorwaardelijk uitgesloten.

Zie voor de gemotiveerde vonnissen van de tuchtcommissie, die uiterlijk binnen twee weken na uitspraak worden gepubliceerd, en voor meer informatie over tuchtrechtspraak in het betaald voetbal de links hieronder.

Vonnissen tuchtcommissie Vonnissen tuchtcommissie Klik hier voor de vonnissen van de tuchtcommissie.

Tuchtrechtspraak betaald voetbal Tuchtrechtspraak betaald voetbal Zie voor meer informatie over tuchtrechtspraak in het betaald voetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen