Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Auassar (Sparta) en Laursen (Emmen) missen volgende twee duels

KNVB Media
KNVB Media
27 oktober 2020, 13:39

De tuchtcommissie heeft Adil Auassar en Nicolai Laursen geschorst voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk. - Foto: KNVB Media

De tuchtcommissie betaald voetbal heeft Adil Auassar (Sparta Rotterdam) en Nicolai Laursen (FC Emmen) veroordeeld tot een uitsluiting van drie wedstrijden, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk, als gevolg van de rode kaarten die zij opliepen tijdens hun wedstrijden van afgelopen weekend.

Auassar

Naar aanleiding van zijn rode kaart tijdens de wedstrijd Sparta Rotterdam – Heracles Almelo, oordeelt de tuchtcommissie dat Auassar duidelijk geïrriteerd en op krachtige wijze een trappende beweging heeft gemaakt richting zijn tegenspeler. Dat Auassar ter zitting heeft aangegeven dat hij daarmee een eerdere beweging van zijn tegenstander wilde imiteren, neemt volgens de tuchtcommissie niet weg dat een dergelijk trappende beweging niet op het voetbalveld thuishoort. Gelet op de omstandigheden, vindt de tuchtcommissie het aangeboden schikkingsvoorstel passend en volgt daarom de aanklager niet in zijn op zitting geëiste straf.

Laursen

Naar aanleiding van zijn rode kaart tijdens de wedstrijd SC Heerenveen – FC Emmen oordeelt de tuchtcommissie dat Laursen, zonder dat hij de mogelijkheid had om de bal te raken, een overtreding heeft begaan waarbij hij het risico heeft genomen zijn tegenspeler te blesseren. Dat de tegenspeler in dit geval niet geblesseerd is geraakt, doet daar niet aan af. De tuchtcommissie acht ernstig gemeen spel bewezen.

Tuchtrechtspraak betaald voetbal Tuchtrechtspraak betaald voetbal Voor meer informatie over tuchtrechtspraak in het betaald voetbal.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen