Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vitesse-trainer Slutskiy accepteert schikkingsvoorstel aanklager

KNVB Media
KNVB Media
10 april 2019, 9:30

Leonid Slutskiy mag de eerstvolgende wedstrijd van Vitesse alleen vanaf de tribune volgen. - Foto: Soccrates Images

Vitesse-trainer Leonid Slutskiy is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de onafhankelijke aanklager betaald voetbal voor een functieontzegging van twee duels, waarvan één duel voorwaardelijk. Slutskiy wordt gestraft omdat hij in tv-interviews, na afloop van Vitesse – PSV van zondag 7 april (3-3), de arbitrage in diskrediet heeft gebracht.

De aanklager stelt dat er van een trainer/coach mag worden verwacht dat hij zowel binnen als buiten het veld dergelijke uitlatingen niet doet en respect toont voor de arbitrage.

De straf houdt in dat Slutskiy de eerstvolgende wedstrijd van Vitesse, op zondag 14 april (16.45 uur) uit tegen FC Utrecht, alleen vanaf de tribune mag volgen. Hij mag zich dan niet in de kleedkamer en/of technische zone bevinden en mag voor en tijdens de wedstrijd geen contact hebben met zijn team. 

Gedragscode Officials Betaald Voetbal

De gedragscode is op verzoek van de clubs in het betaald voetbal vastgesteld. Het doel van de gedragscode is het verbeteren van de beeldvorming ten aanzien van het betaald voetbal en het tegengaan van onbehoorlijk gedrag. Onderdeel daarvan is het verbaal of non-verbaal in diskrediet brengen van de arbitrage. Tevens wordt met de gedragscode ingespeeld op de voorbeeldfunctie van officials binnen het betaald voetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen