Heracles zonder aanvoerder Tim Breukers tegen Vitesse

KNVB Media
KNVB Media
14 maart, 14:15

Heracles mist in de komende thuiswedstrijd tegen Vitesse Tim Breukers. De aanvoerder is voor een duel geschorst. - Foto: KNVB Media

Heracles moet het de komende thuiswedstrijd tegen Vitesse stellen zonder Tim Breukers. De aanvoerder kreeg afgelopen twee gele kaarten in het duel met FC Emmen en is daarop automatisch voor een duel geschorst.

Uitsluitingen

Per 11 maart 2019

NaamClubUitgesloten voorWaarvan voorwaardelijk
Tom BeugelsdijkADO Den Haag1 (competitie)-
Tim BreukersHeracles1 (competitie)-
Emmanuel MbendeCambuur Leeuwarden1 (competitie)-
Istvan BakxGo Ahead Eagles1 (competitie)-
Leroy LabylleN.E.C.1 (competitie)-
Darryl BälyFC Volendam1 (competitie)-
Kevin VisserFC Volendam1 (competitie)-

Vuurwerk

Zowel FC Groningen als Ajax zijn bestraft voor het afsteken van vuurwerk door supporters bij thuiswedstrijden. 

FC Groningen: Voor het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd FC Groningen – Heracles van 19 januari 2019 veroordeeld tot de navolgende straf: 

-  Een geldboete van € 15.000, =,

-  Het spelen van een thuiswedstrijd van het eerste elftal van FC Groningen zonder (indien mogelijk het verantwoordelijke deel van het) publiek in de competitie, bekercompetitie of play-offs van de KNVB. Dit deel van de straf is geheel voorwaardelijk, met een proeftijd van één jaar.

Ajax: Voor het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd Ajax – sc Heerenveen van 24 januari 2019 veroordeeld tot de navolgende straf:

-  Een geldboete van € 15.000, =,

-  Het spelen van een thuiswedstrijd van het eerste elftal van Ajax zonder (indien mogelijk het verantwoordelijke deel van het) publiek in de competitie, bekercompetitie of play-offs van de KNVB. Dit deel van de straf is geheel voorwaardelijk, met een proeftijd van één jaar.

Per 14 maart 2019

NaamClubUitgesloten voorWaarvan voorwaardelijk
Vito van CrooyPEC Zwolle1 (competitie)-

Almere City: een geldboete van € 5.000,= voor het afsteken van vuurwerk bij de gelegenheid van de op 5 oktober 2018 gespeelde wedstrijd Almere City FC – NEC.  
 
PSV: een geldboete van € 10.000,= voor het afsteken van vuurwerk bij de gelegenheid van de gespeelde wedstrijden  De Graafschap – PSV d.d. 10 november 2018 en Sc Heerenveen – PSV d.d. 16 februari 2019.  
 
Helmond Sport: een geldboete van € 7.500,= waarvan € 2.500,= voorwaardelijk met een proeftijd van 1 jaar vanwege niet voldoen aan de verplichting om met VVV/Helmond Sport 2 deel te nemen aan de wedstrijd VVV/Helmond Sport 2 – Excelsior 2 d.d. 18 februari 2019. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven