Tuchtcommissie volgt aanklager; Feyenoord één wedstrijd zonder Vak S

KNVB Media
KNVB Media
11 maart, 12:07

Feyenoord moet in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen Vak S leeg houden. - Foto: KNVB Media

De onafhankelijke tuchtcommissie betaald voetbal heeft besloten Feyenoord te veroordelen en de aanklager betaald voetbal te volgen in zijn eis. Dit betekent dat Feyenoord Vak S één wedstrijd leeg moet houden en dat de club een geldboete van 15.000 euro krijgt opgelegd.

Dit is naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd Feyenoord – PSV van 2 december 2018 en de strafkaart die de club uit Rotterdam op dit gebied al had opgebouwd. Feyenoord heeft besloten om niet in beroep te gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie en hierdoor is de straf nu definitief.

Één thuiswedstrijd zonder Vak S

De straf van de tuchtcommissie houdt in dat Vak S leeg moet blijven tijdens een thuiswedstrijd van Feyenoord. Dit betekent dat de wedstrijd Feyenoord - SC Heerenveen op donderdag 4 april zonder publiek in Vak S gespeeld wordt. Om ervoor te zorgen dat de club het organisatorisch allemaal kan regelen wordt de straf opgelegd bij de eerste thuiswedstrijd die, vier weken nadat de straf is uitgesproken, op het programma staat. Supporters die een seizoenkaart hebben in Vak S, mogen deze wedstrijd dan niet bijwonen.

Motivering straf tuchtcommissie

Naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd Feyenoord – PSV op 31 januari 2018 had Feyenoord al een voorwaardelijke straf opgelegd gekregen voor het spelen van een thuiswedstrijd zonder (het verantwoordelijke deel) van het publiek. Nu het bij de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV op 2 december 2018 opnieuw mis is gegaan is het stadium van voorwaardelijke straffen volgens de tuchtcommissie gepasseerd. 

Bij het opleggen van de straf is ervoor gekozen om specifiek Vak S te bestraffen omdat het afsteken van vuurwerk met name in dit vak is voorgekomen. Ook is er rekening gehouden met de strafkaart die de club uit Rotterdam de afgelopen seizoenen op dit gebied al had opgebouwd.

Strafkaart 

Op de strafkaart die Feyenoord de afgelopen twee jaar heeft opgebouwd, staan onder andere het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijden Feyenoord – Willem II op 28 februari 2018, Feyenoord – PSV op 31 januari 2018 en Feyenoord – Ajax op 22 oktober 2017.

TuchtrechtspraakLees hier meer over tuchtrechtspraak in het voetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven