Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Feyenoord niet akkoord met schikkingsvoorstel van aanklager

KNVB Media
KNVB Media
6 februari 2019, 14:33

Het schikkingsvoorstel van de aanklager houdt in dat Vak S leeg moet blijven tijdens een thuiswedstrijd van Feyenoord. - Foto: KNVB Media

Feyenoord is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. Het schikkingsvoorstel is het leeg houden van Vak S voor één wedstrijd en een geldboete van 15.000 euro. Dit is naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd Feyenoord – PSV van 2 december 2018 en de strafkaart die de club uit Rotterdam op dit gebied al had opgebouwd.

Het schikkingsvoorstel van de aanklager houdt in dat Vak S leeg moet blijven tijdens een thuiswedstrijd van Feyenoord. Dit moet gebeuren bij een wedstrijd die, vier weken nadat de straf definitief is, op het programma staat. Supporters die een seizoenkaart hebben op Vak S, mogen de wedstrijd dan niet bijwonen. Doordat Feyenoord niet akkoord is gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal wordt de zaak nu voorgelegd aan de tuchtcommissie. Wanneer de zaak wordt behandeld is op dit moment nog niet bekend.

Strafkaart

Op de strafkaart die Feyenoord de afgelopen twee jaar heeft opgebouwd, staan onder andere het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijden Feyenoord – Willem II op 28 februari 2018, Feyenoord – PSV op 31 januari 2018 en Feyenoord – Ajax op 22 oktober 2017.

Feyenoord heeft sinds 5 maart 2018 al een voorwaardelijke straf openstaan van één wedstrijd zonder publiek. De onafhankelijke aanklager betaald voetbal is van mening dat het afsteken van vuurwerk tijdens Feyenoord – PSV op 2 december zwaar genoeg is om een onvoorwaardelijke wedstrijd zonder publiek voor te stellen. De aanklager heeft er hierbij wel voor gekozen om specifiek Vak S te bestraffen omdat het afsteken van vuurwerk met name is voorgekomen op vak S.

De wedstrijd Feyenoord – Ajax van 27 januari 2019, waar ook vuurwerk te zien was, is niet meegenomen in het schikkingsvoorstel. De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar het afsteken van vuurwerk bij deze wedstrijd.

Tuchtrechtspraak Tuchtrechtspraak Lees meer over Tuchtrechtspraak in het voetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen