Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Go Ahead Eagles accepteert straf; Vak 19 twee wedstrijden leeg

KNVB Media
KNVB Media
10 april 2018, 15:15

Go Ahead Eagles heeft een schikkingsvoorstel geaccepteerd van de aanklager betaald voetbal. - Foto: KNVB Media

Go Ahead Eagles heeft een schikkingsvoorstel geaccepteerd van de aanklager betaald voetbal naar aanleiding van de wanordelijkheden tijdens Go Ahead Eagles – De Graafschap op zondag 4 maart 2018. De straf bestaat uit het leeg houden van Vak 19 tijdens twee competitie-, beker- of play-offwedstrijden, één wedstrijd zonder publiek voorwaardelijk en een geldboete van 12.500 euro.

De straf komt voort uit verschillende misdragingen van een deel van de aanhang van Go Ahead Eagles. Zo werd er onder andere vuurwerk afgestoken en gegooid, waardoor de wedstrijd ook tijdelijk stilgelegd moest worden. Verder werd het speelveld betreden door een aantal supporters en werden spelers van De Graafschap en veiligheidspersoneel aangevallen. 

Strafkaart 

De straf gaat dertig dagen na bevestiging van het vonnis in. Dit betekent dat Vak 19 leeg moet blijven tijdens de eerste twee officiële thuiswedstrijden van het seizoen 2018/2019. Supporters die dan een seizoenkaart hebben op Vak 19, mogen de wedstrijd niet bijwonen.

Bij deze straf van de aanklager betaald voetbal is ook rekening gehouden met de strafkaart van Go Ahead Eagles. Hier staan onder andere de wanordelijkheden tegen Heracles Almelo (8 april 2017) en PEC Zwolle (19 maart 2017) op.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen