Shukrula leidt bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle

KNVB Media
KNVB Media
8 mei, 16:26

Shona Shukrula moet de bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle in goede banen leiden. - Foto: KNVB Media

Shona Shukrula fluit de finale van de KNVB Beker voor vrouwen. In de eindstrijd nemen Ajax en PEC Zwolle het tegen elkaar op. De wedstrijd wordt zaterdag 11 mei gespeeld in het Van Donge & De Roo Stadion van Excelsior in Rotterdam. De aftrap is om 20.00 uur.

Shukrula wordt in Rotterdam geassisteerd door Franca Overtoom en Diana Snoeren. Lizzy van der Helm, die vorig jaar de bekerfinale tussen Ajax en PSV floot, is de vierde official.

Primeur PEC Zwolle

Voor de vrouwen van PEC Zwolle is het de eerste keer dat ze in de bekerfinale staan. De Overijsselaars bereiktende eindstrijd door achtereenvolgens ASV Wartburgia (2-0), Excelsior/Barendrecht (1-0) en ADO Den Haag (0-0, winst na strafschoppen) uit te schakelen.

Ajax is de laatste jaren een vaste waarde in de finale. De Amsterdammers staan voor het zesde jaar op rij in de eindstrijd. Drie keer werd de cup gewonnen, twee keer stond Ajax met lege handen. De Amsterdammers bereikten dit seizoen de finale door VV Bavel (13-0), Achilles’29 (4-2) en FC Twente (3-2, na verlenging) uit te schakelen.

WedstrijdScheidsrechterAssistentenVierde official
Ajax - PEC Zwolle (za. 11 mei, 20.00 uur)ShukrulaOvertoom en SnoerenVan der Helm

Tickets KNVB BekerfinaleBestel hier je tickets voor het duel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven