Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Willem II - Groene Ster: bekerfinale in oorlogstijd

KNVB Media
KNVB Media
5 mei 2019, 15:15

Willem II toont trots de Holdertbeker na de 9-2 zege op Groene Ster. - Foto: KNVB Media

Willem II heeft in 2019 voor de vierde maal de bekerfinale bereikt. De eerste keer was 75 jaar geleden, een van de meest bevreemdende finales die ooit is gespeeld. Vijf dagen na de invasie van de geallieerden op de stranden van Normandië staan Willem II en Groene Ster tegenover elkaar in het stadion van FC Eindhoven.

Erelid Peter Année zit zondag in de Kuip voor de bekerfinale van zijn Willem II tegen Ajax. Hij maakte alledrie de voorgaande finales ook mee. Ze staan allemaal in zijn geheugen gegrift, maar de eerste maakte misschien wel de meeste indruk. Als jochie van elf stapte hij in de trein naar Eindhoven waar de finale tegen Groene Ster wordt gespeeld. Hij kijkt zijn ogen uit want ondanks de kans op razzia's door de Duitsers zitten ook uit het Limburgse Heerlerheide duizenden mensen op de tribunes. "Voetbal was het enige vertier dat we hadden." 

Bekerfinale in oorlogstijd Bekerfinale in oorlogstijd Ga naar totoknvbbeker.nl voor het verhaal over een bekerfinale in oorlogstijd

KNVB Campus | Voor de teams van morgen

De KNVB Campus is de plek waar onze nationale selecties trainen. Een plek ook die een aanzuigende werking heeft op mensen die van voetbal houden. En waar topsport en bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Iedereen is welkom.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen