Ajax wint KNVB Beker Vrouwen ten koste van PSV

2 juni 2018, 20:30

De Ajax Vrouwen nemen de eerste dennenappel voor de vrouwen in ontvangst. - Foto: KNVB Media

De KNVB Beker Vrouwen seizoen 2017/'18 is, net als vorig seizoen, een prooi geworden voor de Ajax Vrouwen. In Spakenburg werd met 3-1 gewonnen van PSV.

Vorige week, tijdens de laatste speelronde van de Eredivisie Vrouwen, stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar. Toen eindigde de wedstrijd, waarin weinig meer op het spel stond, in een 2-2 gelijkspel. PSV was daarnaast de enige Nederlandse ploeg die dit seizoen van Ajax had gewonnen. De Amsterdammers wisten dus dat het geen eenvoudige avond zou worden.

Eerste helft

Dat bleek ook in de openingsfase. PSV had het betere van het spel, zonder tot echte kansen te komen. De eerste keer dat Ajax gevaarlijk werd, was het wel direct raak. Uit een corner kopte Stefanie van der Gragt hard raak: 1-0.

Gesteund door de voorsprong nam Ajax het initiatief over. Dat resulteerde vijf minuten voor rust in een verdubbeling van de voorsprong. Van Dongen zag Kaagman diepgaan en bediende haar met een splijtende pass. De middenvelder, die haar laatste wedstrijd voor Ajax speelde, controleerde met rechts en schoof oog-in-oog met Angela Christ met links fraai binnen: 2-0.

Doelpuntenmakers Kaagman en Van der Gragt.

Alles of niets

Ook in het eerste kwartier na rust controleerde Ajax de wedstrijd. Het inbrengen van Susanna aan de kant van PSV was het startsein van een alles-of-niets-offensief voor de Eindhovenaren. Binnen enkele minuten resulteerde dat in de aansluitingstreffer van de invalster: 2-1.

Via Coolen was de ploeg van Nebojsa Vuckovic nog dichtbij de gelijkmaker, maar het doelpunt viel aan de andere kant. De mee opgekomen Van der Most gaf de bal voor, waar Erman de bal van richting veranderde en haar keeper Christ passeerde: 3-1. Daarmee wint Ajax, net als vorig seizoen, de dubbel en wint het voor de derde keer in de clubhistorie de KNVB Beker.