Vrouwen Ajax en PSV strijden om 'dennenappel'

KNVB Media
KNVB Media
7 mei 2018, 12:08

De vrouwen van Ajax en PSV, hier tijdens het onderlinge duel in november 2017, staan op zaterdag 2 juni tegenover elkaar in de strijd om de KNVB Beker. - Foto: KNVB Media

De vrouwen van Ajax en PSV staan op zaterdag 2 juni tegenover elkaar in de strijd om de KNVB Beker. De winnaar van het duel legt beslag op de eerste 'dennenappel'. Dit seizoen is het voor het eerst dat de beker in deze vorm ook bij de vrouwen wordt uitgereikt.

Het duel, dat om 18.30 uur begint, wordt gespeeld op sportpark de Westmaat in Spakenburg, normaliter het terrein van Ijsselmeervogels. Kaarten voor het duel zijn sinds vandaag, maandag 7 mei, beschikbaar. Klik daarvoor op de button onderaan deze pagina.

Herhaling van vorig jaar

De finale is een herhaling van de finale van vorig jaar, toen beide teams ook tegenover elkaar stonden. Destijds bleek Ajax de sterkste. Via treffers van Desiree van Lunteren en Marjolein van den Bighelaar kroonden de Amsterdammers zich twee weken na het behalen van de landstitel, ook tot bekerwinnaar.

Vorig seizoen stonden beide teams ook tegenover elkaar in de bekerfinale. Destijds won Ajax met 0-2.

Voor Ajax is het bereiken van de finale inmiddels bijna een gewoonte. De Amsterdamse vrouwen staan dit jaar voor de vijfde opeenvolgende keer in de eindstrijd van de KNVB Beker. Saillant detail: een week voorafgaand aan de confrontatie in het bekertoernooi staan beide ploegen ook tegenover elkaar in de strijd om het landskampioenschap.

Tickets KNVB BekerfinaleBestel hier je tickets voor het duel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven