Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax en PSV in KNVB Bekerfinale Vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
29 april 2018, 16:41

Net als vorig seizoen zal de KNVB Bekerfinale Vrouwen gaan tussen Ajax en PSV. - Foto: KNVB Media

De vrouwen van Ajax en PSV spelen, net als vorig seizoen, de finale om de KNVB Beker Vrouwen. Ajax versloeg in de halve finale sc Heerenveen met 0-1, door een doelpunt in blessuretijd van de tweede helft. PSV plaatste zich voor de bekerfinale na een overwinning van 3-1 op CTO Eindhoven.

De twee finalisten staan op zaterdag 2 juni om 18.30 uur tegenover elkaar op Sportpark de Westmaat, v.v. IJsselmeervogels. Voor Ajax is dit de vijfde finaleplaats op rij. Na winst in 2014 wisten zij ook vorig seizoen de beker te winnen. In 2015 en 2016 verloren ze respectievelijk van FC Twente en ADO Den Haag.

De vrouwen van PSV mogen zich voor de derde keer opmaken voor de finale van de KNVB Beker Vrouwen. Er werd echter nog nooit gewonnen. In 2014 en 2017 bereikten zij ook de finale, maar beide keren werd er verloren van Ajax.

Road to the final

De weg naar de finale begon voor Ajax dit bekertoernooi in Ede, waar DTS Ede in de achtste finale met 0-7 werd verslagen. In de kwartfinale speelden de Amsterdamse vrouwen tegen ADO Den Haag. In Den Haag werd het 0-2. Zondag werd er in de halve finale afgerekend met sc Heerenveen; zij werden verslagen met 0-1. En dat terwijl de Amsterdammers een half uur lang met tien man speelden, wegens een rode kaart voor Desiree van Lunteren. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd zorgde Toni Payne voor de beslissing.

Ook op 27 mei staan de vrouwen van Ajax en PSV tegenover elkaar, tijdens de laatste speelronde van de Eredivisie Vrouwen.

PSV begon het bekertoernooi in de achtste finale met de wedstrijd tegen SV Buitenveldert. Uit werd met 1-2 gewonnen. Vervolgens kwamen de vrouwen van CTO Amsterdam op bezoek in Eindhoven. Een 1-0 overwinning was voor PSV genoeg om de halve finale te bereiken. Hierin won PSV de kraker tegen stadsgenoot CTO Eindhoven met 3-1, waarmee ze hun plaats in de finale veiligstelden. Kuijpers, Akkerman en Rácz scoorden namens de thuisploeg.

Vorig jaar was de KNVB Beker Vrouwen een prooi voor de Ajax Vrouwen. Dankzij doelpunten van Desiree van Lunteren en Marjolein van den Bighelaar werd de eindstrijd gewonnen. Destijds betekende het de dubbel voor de Ajacieden en ook dit seizoen zijn de vrouwen uit de hoofdstad nog op twee fronten in de strijd. In de Eredivisie Vrouwen staat het team van Benno Nihom immers bovenaan.

Tickets

Wil jij op 2 juni bij de finale van KNVB Beker Vrouwen aanwezig zijn? Dat kan! De kaartverkoop voor de finale start op maandag 7 mei om 12.00 uur. Kaarten voor de bekerfinale zullen verkocht worden via de KNVB Ticketshop.

KNVB Ticketshop KNVB Ticketshop Koop hier vanaf maandag 7 mei 12.00 uur tickets voor de bekerfinale.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen