Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Heinrich Welling, koning van de loting

KNVB Media
KNVB Media
23 december 2017, 9:13
2:54

Heinrich Welling is sinds 2008 het gezicht van de loting voor de KNVB Beker. - Foto: KNVB Media

Met zijn grote snor is hij een herkenbare verschijning. Heinrich Welling is sinds 2008 het vaste gezicht bij elke bekerloting. Ook afgelopen donderdag leidde hij de loting van de KNVB Beker in goede banen. “Ik vind het een hele eer. Dit zijn voor mij de krenten in de pap.”

Als gezicht van de bekerloting wordt hij geregeld herkend door supporters. Daardoor ontstaan soms bijzondere situaties. “Een groep supporters van NAC vroeg me bijvoorbeeld eens of ik voor de volgende bekerronde alstublieft een thuiswedstrijd wilde loten. Dat zijn van die ludieke dingen. Eerst vroeg ik mij af waarom ze mij aanspraken. Later legde ik pas de link dat ik toch een beetje een bekend gezicht ben.”

De competitieplanner wordt tegenwoordig zelfs gevraagd voor selfies. Dat is geen probleem voor Welling. “Het is een aardig bijkomstigheid dat mensen een selfie met me willen maken. Ik vind niet dat ik me dan moet verschuilen.”

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen