Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Renate Jansen wint Pure Energie Eredivisie Vrouwen Beste Speelster Award ’20/’21

KNVB Media
KNVB Media
1 juni, 11:55

Renate Jansen is dit seizoen de beste speelster van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. - Foto: KNVB Media

FC Twente-aanvoerder Renate Jansen heeft vanmorgen tijdens de opnames van Pure Energie Eredivisie Vrouwen: De Talkshow de Beste Speelster Award ’20/’21 ontvangen uit handen van Pure Energie-ambassadeur Jill Roord.

De prijs is een bekroning voor haar goede spel in het afgelopen seizoen in de hoogste divisie van het Nederlandse vrouwenvoetbal. Joëlle Smits (PSV), Aniek Nouwen (PSV), Esmee Brugts (PSV) en Sisca Folkertsma (FC Twente) waren de andere speelsters die door volgers van de talkshow waren genomineerd.

De uiteindelijke winnaar werd gekozen door een jury bestaande uit: Annemarie Postma (freelance sportjournalist), Sanne van Dongen (PEEV Talkshow), Rivkah op het Veld (NOS), Frank Wielaard (NOS), Dyanne Bito (oud-international) en Claudia van den Heiligenberg (oud-international).

Renate Jansen: captain van het kampioensteam van FC Twente. 

Altijd gevaarlijk

De jury zegt over Jansen: "Ze is de captain van het team dat het meest een team was en kampioen werd. Jansen is altijd aanspeelbaar én altijd gevaarlijk. Ze maakt van niets een doelpunt en is altijd betrokken bij het Twents gevaar.”

Pure Energie Eredivisie Vrouwen: De Talkshow is een productie van Zessen Media, in opdracht van de KNVB, en verschijnt sinds deze winterstop elke maandag op het YouTube-account van de KNVB en als podcast vai alle gangbare apps.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen