Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wederom drie wedstrijdpunten in mindering voor ADO Den Haag

KNVB Media
KNVB Media
14 september, 16:30

In augustus kreeg ADO Den Haag voor de eerste keer drie punten in mindering. - Foto: KNVB Media

De onafhankelijke licentiecommissie betaald voetbal heeft 13 september jl. besloten om ADO Den Haag voor een tweede maal drie wedstrijdpunten in mindering te brengen. ADO Den Haag is (eveneens) tegen dit besluit in beroep gegaan.

Het beroep tegen dit besluit zal worden behandeld binnen de lopende beroepsprocedure tegen het eerdere besluit van de licentiecommissie van 13 augustus jl, waarin ADO Den Haag voor het eerst drie wedstrijdpunten in mindering opgelegd kreeg. Vanwege vertrouwelijkheid communiceren de licentiecommissie en beroepscommissie licentiezaken verder niet inhoudelijk over individuele lopende procedures.

Licentiesysteem betaald voetbal

Het door de KNVB ingestelde Licentiesysteem heeft als doelstelling het waarborgen van de continuïteit van de competities betaald voetbal en in het verlengde daarvan het waarborgen van het voortbestaan van BVO’s. Het systeem kent een dynamisch karakter, wat betekent dat BVO’s die uitkomen in de competities betaald voetbal niet jaarlijks een nieuwe licentie hoeven aan te vragen.

Een licentie kan komen te vervallen of een BVO worden ontnomen indien zij bij herhaling niet voldoet aan de geldende licentie-eisen. Betaald voetbalorganisaties (BVO's) kunnen tegen besluiten van de licentiecommissie betaald voetbal in beroep gaan bij de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken betaald voetbal.

Vorige maand Vorige maand ADO Den Haag krijgt drie wedstrijdpunten in mindering.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen