Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Licentiecommissie neemt verzoek overname aandelen Fortuna niet verder in behandeling

KNVB Media
KNVB Media
11 mei, 9:15

Een BVO is verantwoordelijk voor het tijdig aanleveren van benodigde informatie. - Foto: KNVB Media

De onafhankelijke licentiecommissie betaald voetbal heeft besloten om het verzoek van Fortuna Sittard tot goedkeuring van een beoogde overname van (een gedeelte van) haar aandelen niet verder in behandeling te nemen. Nadat het goedkeuringstraject meermaals vertraging opliep door toedoen van verzoekende partij, restte de licentiecommissie in dezen geen ander besluit.

Op grond van het Licentiereglement en de Richtlijn wijziging zeggenschap dient een betaald voetbalorganisatie (BVO) een voorgenomen besluit tot overname van (minimaal 25% van) haar aandelen, door een beoogd aandeelhouder, ter goedkeuring aan de licentiecommissie voor te leggen.

De Richtlijn heeft onder andere tot doel om ongewenste zeggenschap in een BVO te voorkomen. Om goedkeuring te kunnen verkrijgen dient de BVO aan de licentiecommissie aan te tonen wie de beoogde aandeelhouder is, wat voor belangen hij/zij heeft, wat de herkomst van het vermogen is en hoe het vermogen zal worden aangewend (‘Know Your Owner (KYO)’-principe). Een BVO is verantwoordelijk voor het tijdig aanleveren van benodigde informatie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen