Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB wil balans terug in organisatie Roda JC

KNVB Media
KNVB Media
2 oktober 2019, 17:43

De KNVB vindt de huidige situatie bij Roda JC zorgwekkend en gaat als bemiddelaar in gesprek met de club. - Foto: KNVB Media

De KNVB vindt de huidige situatie bij Roda JC zorgwekkend en gaat als bemiddelaar samen met de gemeente Kerkrade en de Keuken Kampioen Divisie in gesprek met de club. De organisatorische stand van zaken bij Roda JC kan uiteindelijk invloed hebben op de competitie waarin de club uitkomt en de continuïteit van één van de 34 betaaldvoetbalorganisaties in Nederland.

Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal: “Wij volgen net als velen de ontwikkelingen bij Roda JC. Niet alleen omdat we als KNVB verantwoordelijk zijn voor een ordelijk verloop van de competities, maar vooral omdat we begaan zijn met Roda JC en de supporters. Het brengt ons wel in een ingewikkelde situatie, omdat hier drie losse elementen samenkomen. Allereerst is daar de rol van de licentiecommissie, die onafhankelijk van de KNVB uitspraak heeft gedaan over Roda JC na toetsing van de licentievoorwaarden*. Daarnaast organiseren wij als KNVB de competitie en kan dit besluit uiteraard direct invloed hebben op de voortgang van de competitie. Als laatste zijn we nauw betrokken bij de leden van de KNVB, zo ook bij Roda JC.”

Waar mogelijk helpen

Eric Gudde, directeur betaald voetbal: “We voelen ons betrokken bij een klassieke club in ons betaald voetbal, eentje met zijn wortels diep in de Oostelijke Mijnstreek. De KNVB staat klaar om waar mogelijk Roda JC te helpen. Dat zullen we doen binnen de kaders die we daarvoor hebben. We mogen niet direct bij een club ingrijpen maar willen wel kijken wat we samen met de andere partijen kunnen doen om Roda JC terug in balans te brengen.”

* De onafhankelijke licentiecommissie betaald voetbal heeft eind juni een onderzoek naar Roda JC ingesteld. De conclusie hiervan is dat de club aan diverse licentieregels niet heeft voldaan en daardoor sancties niet kunnen uitblijven. Roda JC kan tegen het besluit van de licentiecommissie nog beroep aantekenen bij de beroepscommissie licentiezaken betaald voetbal. De sancties betreffen drie wedstrijdpunten in mindering en twee geldboetes van respectievelijk 2.500 euro en 10.000 euro.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen