Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Rechter verklaart BV Achilles'29 failliet

KNVB Media
KNVB Media
3 januari 2018, 10:00

De KNVB blijft de komende tijd in nauw contact met de vereniging Achilles'29 en ondersteunt de club waar mogelijk. - Foto: KNVB Media

De besloten vennootschap Achilles '29 is dinsdag 2 januari door de rechtbank failliet verklaard. Achilles'29 kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak van de rechter.

In de failliet verklaarde BV heeft Achilles'29 onder andere de betaald voetbalactiviteiten ondergebracht, waaronder diverse contracten met spelers. De spelers van Achilles'29, die onder contract staan bij Achilles'29 BV, blijven speelgerechtigd voor de vereniging Achilles'29 tenzij zij in de wintertransferperiode naar een andere club worden overgeschreven.

Gevolgen competitie

Wat het faillissement betekent voor de deelname van het eerste team (Tweede divisie) en beloftenteam (Hoofdklasse) aan de verdere competitie, zal de komende periode duidelijk worden. Eerst zal er een onherroepelijke uitspraak moeten zijn. Op dit moment blijven deze teams deelnemen aan de competities. Wel is het hierbij van belang dat de club, net als iedereen, aan de competitievoorwaarden blijft voldoen.

Het faillissement van de BV heeft geen consequenties voor de overige teams van de club.

KNVB en licentiecommissie

De KNVB en de licentiecommissie zijn door Achilles'29 geïnformeerd over de huidige situatie. Voor de KNVB is het van belang dat de competities en tegenstanders geen hinder ondervinden van de situatie en dat de club uit Groesbeek blijft voldoen aan de licentie-eisen van de competities waarin ze uitkomen. Wanneer de uitspraak onherroepelijk is, zal de licentiecommissie amateurvoetbal zich buigen over deze nieuwe situatie waarbij onder meer zal worden beoordeeld of de club aan de licentie-eisen kan blijven voldoen.

De KNVB blijft de komende tijd in nauw contact met de vereniging Achilles'29 en ondersteunt de club waar mogelijk.

Licentiesysteem Licentiesysteem Meer informatie over het licentiesysteem is hier te vinden.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen