Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Opnieuw drie punten in mindering FC Twente

KNVB Media
KNVB Media
10 april 2015, 9:45

Foto:

De licentiecommissie heeft FC Twente voor de tweede keer dit seizoen drie winstpunten in mindering opgelegd. De club heeft voor de derde keer niet tijdig voldaan aan een normstelling uit hun plan van aanpak. De eerste keer kreeg FC Twente een publieke waarschuwing en na de tweede overtreding volgde 4 maart 2015 drie punten aftrek.

Werken aan financieel herstel

FC Twente is door de licentiecommissie ingedeeld in categorie I en moet werken aan financieel herstel. Hiervoor heeft FC Twente zelf een plan van aanpak opgesteld. Voor elke club in categorie 1 geldt dat de licentiecommissie de club houdt aan het plan van aanpak. Uit dat plan worden financiële doelstellingen afgeleid die de licentiecommissie controleert. Lukt het de club niet aan deze doelstellingen te voldoen, dan start een sanctietraject. Het standaardtraject dat is opgenomen in het licentiereglement bestaat uit een publieke waarschuwing, vervolgens aftrek van telkens drie winstpunten tot maximaal negen punten (deze sanctie kan de licentiecommissie dus drie keer opleggen) en tot slot het intrekken van de licentie voor deelname aan betaald voetbal.

Over de licentiecommissie

Met het licentiesysteem probeert de KNVB de clubs zo goed mogelijk te ondersteunen en te adviseren op het gebied van vijf verschillende soorten licentievoorwaarden, waarvan de financiële voorwaarden een belangrijk onderdeel zijn. De KNVB gaat daarbij niet op de stoel van de clubs zitten; het is aan de club zelf om op juiste wijze met de financiële middelen om te gaan.

Voor de ‘uitvoering’ van het licentiesysteem heeft de KNVB een licentiecommissie en een beroepscommissie licentiezaken. De licentiecommissie is onafhankelijk en bestaat uit vijf leden met expertise op juridisch en financieel vlak. Het bureau licentiezaken van de KNVB ondersteunt de commissie bij haar werkzaamheden.

Meer informatie over het licentiesysteem is hier te vinden.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen