Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Fortuna Sittard krijgt drie punten in mindering

KNVB Media
KNVB Media
19 september 2016, 16:26

Fortuna Sittard kan niet in beroep tegen de uitspraak van de beroepscommissie licentiezaken. - Foto: KNVB Media

De beroepscommissie licentiezaken heeft besloten om Fortuna Sittard een publieke waarschuwing te geven en drie punten in mindering te brengen op de stand van de ranglijst seizoen 2016/’17. Fortuna Sittard heeft binnen het huidige plan van aanpak niet voldaan aan twee financiële normstellingen.

Indeling in categorie I en het plan van aanpak

Fortuna Sittard is sinds februari 2016 weer ingedeeld in categorie I en moet werken aan financieel herstel. Hiervoor heeft Fortuna Sittard zelf een plan van aanpak opgesteld waarin de club uitlegt hoe zij weer financieel gezond worden. Dit plan van aanpak is in mei 2016 door de licentiecommissie goedgekeurd.

Op basis van het goedgekeurde plan van aanpak stelt de licentiecommissie zogenoemde 'financiële normstellingen' op. Aan deze normstellingen moet de club binnen een bepaalde tijdspanne voldoen. Gebeurt dit onvoldoende of niet op tijd, dan start er een sanctietraject. Dat traject, opgenomen in het licentiereglement, is voor alle clubs hetzelfde en bestaat uit vijf sancties: een publieke waarschuwing, drie maal drie punten in mindering en uiteindelijk het verlies van de licentie.

Beroep niet mogelijk

Fortuna Sittard heeft binnen het huidige plan van aanpak niet voldaan aan twee financiële normstellingen. De twee normstellingen die Fortuna Sittard niet heeft behaald hebben betrekking op het realiseren van extra liquiditeit en het indienen van een vervolg plan van aanpak. Als gevolg hiervan krijgt Fortuna Sittard nu een publieke waarschuwing en drie punten in mindering op de stand van de ranglijst van het seizoen 2016/'17.

Fortuna Sittard kan niet in beroep tegen de uitspraak van de beroepscommissie licentiezaken.

Licentiesysteem Licentiesysteem Lees meer over het licentiesysteem in het betaald voetbal

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen