Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Uitspraak beroepscommissie FC Twente uiterlijk 20 juni

KNVB Media
KNVB Media
13 juni 2016, 14:27

De beroepscommissie buigt zich momenteel over de zaak van FC Twente - Foto: KNVB Media

De beroepscommissie doet uiterlijk maandag 20 juni een uitspraak over de zaak van FC Twente. De club uit Enschede ging onlangs in beroep tegen de uitspraak van de licentiecommissie en kreeg vorige week maandag de mogelijkheid om dit aan de beroepscommissie toe te lichten.

Op dit moment beoordeelt de beroepscommissie het gehele dossier, het verweer van FC Twente en de gemotiveerde uitspraak van de licentiecommissie. Gezien de belangen voor het Nederlandse voetbal van deze zaak, kiest de commissie voor zorgvuldigheid boven snelheid. De beroepscommissie kan besluiten de uitspraak van de licentiecommissie te bevestigen, of een nieuwe uitspraak te doen.

Competitieprogramma met FC Twente/De Graafschap

De KNVB wacht het besluit van de beroepscommissie af, maar is wel aan de slag met het maken van een competitieprogramma. Om clubs in de Eredivisie en Jupiler League duidelijkheid te geven over het programma van komend seizoen, wordt dinsdagochtend 14 juni het concept competitieprogramma bekendgemaakt en ’s middags met de clubs besproken.

Daarin zijn De Graafschap en FC Twente zowel ingedeeld in de Eredivisie als de Jupiler League. De KNVB hoopt voor de fans van FC Twente, de Graafschap maar alle volgers van het voetbal dat er zo spoedig mogelijk duidelijkheid komt.

Rechter stelt licentiecommissie in gelijk Rechter stelt licentiecommissie in gelijk De Utrechtse rechtbank heeft vrijdag geoordeeld dat de licentiecommissie van de KNVB de licentie van FC Twente mocht intrekken.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen