Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Opnieuw drie punten in mindering voor FC Twente

KNVB Media
KNVB Media
4 april 2016, 21:58

Foto: KNVB Media

De licentiecommissie heeft FC Twente opnieuw drie winstpunten in mindering opgelegd. De club heeft voor de vierde keer niet tijdig voldaan aan een financiële doelstelling uit het plan van aanpak, dat gericht is op financieel herstel. Vorig seizoen kreeg FC Twente al een publieke waarschuwing en twee maal drie winstpunten in mindering. Indien de club het niet lukt de volgende financiële doelstelling te halen, dan is de laatste sanctie het verlies van de licentie voor het spelen van betaald voetbal.

Situatie FC Twente

FC Twente zit sinds het voorjaar van 2014 in categorie 1 van het licentiesysteem en moet werken aan financieel herstel. Hiervoor heeft FC Twente zelf een plan van aanpak opgesteld. Daarin legt de club zichzelf op om binnen drie jaar minimaal in categorie 2 te komen. Onderdeel van dat plan zijn financiële doelstellingen, waar de licentiecommissie op toeziet. Voldoet de club niet aan die doelstellingen, dan start er een sanctietraject. Dat traject, opgenomen in het licentiereglement, is voor alle clubs hetzelfde en bestaat uit vijf sancties: een publieke waarschuwing, drie maal drie punten in mindering en uiteindelijk het verlies van de licentie.
 
FC Twente heeft binnen het huidige plan van aanpak vier maal niet voldaan aan de financiële doelstellingen. Als gevolg daarvan kreeg FC Twente eerst een publieke waarschuwing en in totaal drie keer drie winstpunten in mindering. De laatst mogelijke sanctie uit het traject is het verlies van de licentie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen