Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bekerfinale 2015: Nijland versus Nijland

KNVB Media
KNVB Media
30 april 2015, 16:21
3:12

Foto:

KNVB.nl telt af naar de bekerfinale tussen PEC Zwolle en FC Groningen. Een duel dat veel gemende gevoelens oproept. Vooral bij de familie Nijland waar vader en FC Groningen-directeur Hans Nijland tegenover zijn eigen zoon en PEC Zwolle-aanvaller Stef Nijland komt te staan. We legden ze een aantal vragen voor. 'Als Stef in de bekerfinale de beslissende goal maakt dan…'. En voor wie is moeder Nijland eigenlijk?

Wat gebeurt er als Stef het beslissende doelpunt maakt?
Hans: “Dat zou inhouden dat wij de wedstrijd hebben verloren. Verzachtende omstandigheid is dan nog dat híj het doelpunt maakt. Desondanks zou de teleurstelling bij mij enorm zijn.”
Stef: “Dan is het heel lastig om je op dat moment in te houden. Er komen zoveel emoties los. Wat ik dan precies doe, dat is niet te regisseren.”

Wat zet je in je eerste berichtje aan de ander als jij verliest?
Hans: “Dat zal een heel kort berichtje zijn. Iets in de trant van: ‘Gefeliciteerd, geniet ervan.’ Maar ik neem aan dat we elkaar na afloop in de catacomben van De Kuip nog wel even tegenkomen.”
Stef: “Ik ga ervan uit dat ik hem snel na de wedstrijd zie, dan zal ik hem feliciteren. Alleen zal dat niet met een glimlach zijn.”

Voor wie is moeder Nijland?
Hans: “Voor Stef.”
Stef: “Die is zondag voor PEC Zwolle.”


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen