VV Pernis en FC Eindhoven veroveren KNVB beker

4 april 2015, 13:22
6:12

De zaalvoetbalteams van vv Pernis en FC Eindhoven hebben vrijdag de KNVB beker veroverd. Beide finales werden in de sfeervolle Sporthallen Zuid in Amsterdam gehouden.

De vrouwen van vv Pernis prolongeerden hun bekerwinst door Zuidoost United met 5-2 te verslaan. De ploeg van coach Sharon van Zadelhof stond halverwege al met 2-0 voor en klaarde de klus in het tweede bedrijf definitief.

Bij de mannen bleef het lang spannend. FC Eindhoven, dat bij rust met 1-0 leidde, had een penaltyserie nodig om FC Marlène over de knie te krijgen. Na een 2-2 stand na veertig minuten en een verlenging zonder doelpunten, moesten penalty's de beslissing brengen. Mede dankzij de uitblinkende keeper Pieter Grimmelius werd de penaltyserie met 3-2 gewonnen door de Brabanders.