Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

AZ en Vitesse: Road to the Final

KNVB Media
KNVB Media
29 april 2017, 11:31

AZ-aanvoerder Ron Vlaar (links) en Vitesse-captain Guram Kashia. Wie mag zondag opnieuw de KNVB Beker in de handen houden? - Foto: KNVB Media

Het is bijna zover. Zondag staan AZ en Vitesse tegenover elkaar in de finale van de KNVB Beker. De weg naar De Kuip ging voor beide teams langs amateurclubs, teams uit de Jupiler League en collega-eredivisionisten. Voor de ene club zal de weg bekroond worden met de cup, voor de ander rest niets anders dan bittere teleurstelling.

Voor AZ begon de weg richting de finale in Lienden. In de eerste ronde  namen de Alkmaarders het op tegen de plaatselijke FC. De ploeg van trainer John van den Brom won met 4-1 en schakelde daarna FC Emmen (1-0), ASWH (2-0) en sc Heerenveen (1-0) uit.   

De halve finale tegen SC Cambuur werd een onvervalste thriller. Doelman Tim Krul groeide uit tot de held van AZ. De huurling van Newcastle United keerde in de strafschoppenreeks de strafschop van Martijn Barto en bracht daarmee Alkmaar en omstreken in extase.

De weg naar de finale van AZ.

Via De Dijk en Feyenoord naar Rotterdam

Ook Vitesse nam het in de eerste ronde van de KNVB Beker op tegen een amateurclub. Op bezoek bij De Dijk werd het een waar doelpuntenfestival. Na een 1-2 ruststand, gingen de Arnhemmers er uiteindelijk met een 2-7 overwinning vandoor. Met speels gemak won Vitesse in de daaropvolgende ronde van RKC Waalwijk (4-1), waarna ook Jodan Boys (4-0) en Feyenoord (2-0) slachtoffer werden van de Arnhemse dadendrang.

De voorlaatste horde op weg naar de eerste prijs in de clubgeschiedenis van Vitesse was Sparta. Op Het Kasteel bracht Lewis Baker de Gelderlanders op voorsprong. De Engelsman kroonde zich even later tot de 'bekerkoning van Arnhem', door in de 73ste minuut de 2-0 tegen de touwen te schieten en daarmee het laatste beetje onzekerheid weg te nemen.

De weg naar de finale van Vitesse.

KNVB Beker KNVB Beker Alles over de KNVB Beker.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen