Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB tevreden met inzet videoscheidsrechters op WK

KNVB Media
KNVB Media
27 april 2017, 11:15

De videoscheidsrechter zal ook worden ingezet op het WK in Rusland. - Foto: KNVB Media

Op het WK voetbal dat volgend jaar in Rusland wordt gehouden, zijn voor het eerst in de historie van een eindronde videoscheidsrechters actief.

“We hebben vooralsnog alleen maar positieve reacties over het systeem gehoord'', liet FIFA-voorzitter Gianni Infantino weten op het 67e congres van de Zuid-Amerikaanse confederatie Conmebol, dat in de Chileense hoofdstad Santiago werd gehouden. “Om die reden zijn we tot dit besluit gekomen.”

Gijs de Jong, operationeel directeur betaald voetbal bij de KNVB, is zeer tevreden met de beslissing van de wereldvoetbalbond.

Ambitie KNVB

“Zijn uitspraken sluiten naadloos aan op de ambitie van de KNVB. Als bestuurders hebben wij onze verantwoordelijkheid om voetbal eerlijker te maken en de scheidsrechter te helpen met de middelen die ons anno 2017 ter beschikking staan.”

Eerste bond die beide hulpmiddelen in officiële finale toepast

Zondag zal er in Stadion Feijenoord een voorproefje van de toekomst te zien zijn, wanneer Vitesse en AZ de KNVB Bekerfinale spelen. De Jong: “Er zal zowel van doellijntechnologie als een videoscheidsrechter gebruik worden gemaakt. Hiermee zijn we de eerste nationale bond die beide technologische hulpmiddelen in een officiële finale toepast.”

Arbiter adviseren

De video-assistent ondersteunt de scheidsrechter op het veld. Vanuit een externe ruimte buiten het stadion waar beeldschermen staan, kan hij op basis van direct beschikbare camerabeelden de arbiter adviseren over wedstrijdbepalende situaties.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen