Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax en PSV in Bekerfinale Vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
15 april 2017, 16:35

Ajax en PSV treffen elkaar in de KNVB Bekerfinale. - Foto: KNVB Media

Ajax en PSV gaan op vrijdag 2 juni strijden om de KNVB Beker Vrouwen. Nadat Ajax op vrijdag in de halve finale met 3-1 won van PEC Zwolle, was PSV zaterdag na strafschoppen te sterk voor sc Heerenveen.

Op vrijdag 2 juni, om 19.30 uur, staan Ajax en PSV tegenover elkaar in het Kyocera Stadion in Den Haag. Voor Ajax betekent het de vierde finaleplaats op rij. De Amsterdammers wonnen de beker al één keer eerder, in 2014. In de jaren daarna moest de ploeg van Ed Engelkes de prijs aan achtereenvolgens FC Twente en ADO Den Haag laten. De formatie uit Eindhoven mag zich voor de tweede keer opmaken voor de Bekerfinale. In 2014 moest het, toen nog als PSV/FC Eindhoven, de beker aan Ajax laten.

ADO Den Haag won vorig seizoen ten koste van Ajax de Beker. 

Road to the final

De weg naar de finale begon voor Ajax in Zeist. In de achtste finale schakelden de Amsterdammers Topklasser Saestum uit: 3-4. Daarna rekende Ajax in de kwartfinale ogenschijnlijk gemakkelijk met 6-2 af met Bekerhouder ADO Den Haag. Vrijdagavond werd de laatste horde genomen en moest PEC Zwolle het onderspit delven: 1-3.

PSV begon met een makkelijke achtste finale. De Eindhovenaren waren met 8-0 te sterk voor RVVH. Vervolgens werd in de kwartfinale Achilles’29 uitgeschakeld: 2-0. Zaterdagmiddag  won PSV na strafschoppen van sc Heerenveen en werd een plek in de finale veiliggesteld. Voor de finale is er een speciale busactie, waarbij groepen een bus kunnen reserveren om naar de bekerfinale te gaan. De reguliere verkoop van de wedstrijd start binnenkort via de KNVB Ticketshop.

Met de bus naar de finale Met de bus naar de finale Meer informatie over de busactie voor de KNVB Bekerfinale.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen