Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Samenvattingen halve finale KNVB Beker

KNVB Media
KNVB Media
3 maart 2017, 13:03

Tim Krul flikte het weer en kwam met AZ als winnaar uit de penaltyreeks. - Foto: KNVB Media

Het toernooi om de KNVB Beker in twee woorden samenvatten? Passie en spektakel. Ook de halve finales leverden weer genoeg stof voor de geschiedenisboeken op. Zeker voor de clubs die na afloop samen met hun supporters feest konden vieren.

AZ - Vitesse is het affiche voor de KNVB Bekerfinale 2017. Zondag 30 april komt er net als in voorgaande jaren weer een enorme volksverhuizing op gang. Via de A9 een roodgekleurde sliert AZ-bussen en via de A15 een geelzwart lint van Vitesse-touringcars. Op weg naar Rotterdam, op weg naar de kolkende Kuip, op weg naar de eindstrijd om de KNVB Beker.

Heldenverhalen

Guram Kashia en Milot Rashica in extase na het bereiken van de Bekerfinale.

Het vuistdikke boek van het bekertoernooi bevat vele heldenverhalen. Deze week werden er twee hoofdstukken bijgeschreven: Lewis Baker en Tim Krul. Vitesse dankte woensdag de Chelsea-huurling die met zijn twee goals Sparta Rotterdam velde (1-2). Een dag later maakte AZ-doelman Tim Krul tegen SC Cambuur zijn status als penaltykiller waar.

Maar er waren meer opmerkelijke momenten en spelers. Denk aan katachtige reddingen van Cambuur-goalie Leonard Nienhuis, het optredden van de videoscheidsrechter, de wens van de Sparta-aanhang op een voettocht naar Zuid en de hoop op de allereerste prijs in de clubhistorie voor Vitesse.

Bekijk de samenvattingen

Highlights KNVB Beker: Sparta Rotterdam - Vitesse.

Highlights KNVB Beker: AZ - SC Cambuur.

Tickets to the final Tickets to the final Een overzicht van de verdeling van de tickets voor de KNVB Bekerfinale 2017.


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen