Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Cambuur stunt tegen Ajax in achtste finale

KNVB Media
KNVB Media
15 december 2016, 22:40

Eerstedivisionist SC Cambuur verraste vanavond door met 2-1 te winnen van Ajax. - Foto: KNVB Media

SC Cambuur en Sparta Rotterdam hebben zich als laatste ploegen gekwalificeerd voor de kwartfinale van de KNVB Beker. De Friezen wonnen verrassend met 2-1 van Ajax; de ploeg uit Rotterdam won dankzij een loepzuivere hattrick van Zakaria El Azzouzi met 0-3 van Heracles Almelo.

In Leeuwarden kwam SC Cambuur sterk voor de dag. De ploeg heeft onder trainer Sipke Hulshoff de weg omhoog ingeslagen en toonde ook tegen Ajax dat het in vorm zit. Spits Martijn Barto was met twee doelpunten voor rust de grote man. Na rust maakte Pelle Clement de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij.

De uitslagen van donderdag in de KNVB Beker.

Bij Heracles Almelo - Sparta Rotterdam viel na een klein half uur spelen een rode kaart. Lerin Duarte gaf Loris Brogno een tik in zijn gezicht. Na rust loodste Zakaria El Azzouzi zijn ploeg voorbij de Heraclieden. Met inmiddels vier doelpunten en drie assists is hij vooralsnog goud waard voor Sparta in de KNVB Beker.

Loting

Later deze avond zal de loting verricht worden voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Die wedstrijden zullen op 24, 25 en 26 januari gespeeld worden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen