Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Schilder: ‘Bekerwedstrijden altijd bijzonder, zeker tegen Ajax’

KNVB Media
KNVB Media
15 december 2016, 10:30

Robbert Schilder in actie namens SC Cambuur tegen NAC Breda. - Foto: KNVB Media

Donderdag staan de laatste twee wedstrijden in de achtste finale van de KNVB Beker op het programma. De laatste bekeravond van 2016 begint om 18:30, als de 30-jarige Robbert Schilder, sinds deze zomer uitkomend voor SC Cambuur, het opneemt tegen de ploeg waar hij debuteerde in het betaald voetbal: Ajax.

Deze zomer maakte Schilder bewust een transfer, na vier seizoenen FC Twente, om niet meer als linksback te hoeven spelen. Een stap waar hij zeker geen spijt van heeft. “Het bevalt me erg goed bij Cambuur”, zegt hij over zijn nieuwe club. “Ik heb plezier in alles wat ik doe en vind Leeuwarden een leuke stad. De laatste wedstrijden speel ik ook weer. Omdat ik pas eind augustus aansloot bij de club duurde het even voordat ik speelde, maar inmiddels ben ik helemaal fit en heb ik het wedstrijdritme weer te pakken.”

Weg omhoog

Na overleg met de trainer speel ik nu centraal achterin

Maar waar Schilder in eerste instantie wilde gaan voor een plek op het middenveld, pakt het momenteel toch iets anders uit. “Na overleg met de trainer speel ik nu centraal achterin”, zegt hij. “Maar ook dat ligt me beter dan linksback. Ik heb er zoals gezegd plezier in.”

In de tweede ronde van de KNVB Beker, uit tegen TEC (0-4), maakte Schilder zijn eerste minuten voor de Friezen. Het was de eerste wedstrijd na het ontslag van trainer Rob Maas. Onder de nieuwe trainer, Sipke Hulshoff, heeft Cambuur inmiddels de weg omhoog gevonden. “Van de laatste zes wedstrijden hebben we er vijf gewonnen en ons spel was daarin ook best goed. Het staat nog heel dicht bij elkaar in de Jupiler League en er is nog van alles mogelijk. Dat moeten we ons goed beseffen.”

Robbert Schilder in 2008 in actie namens Ajax, tegen Noordwijk.

Ajax

Hij geeft hoog op van de tegenstander donderdag. “Ajax is natuurlijk een hele goede ploeg, met heel veel voetballend vermogen. Onder Peter Bosz ligt daar nog meer de nadruk op dan voorheen. Het is voor ons niet bij voorbaat onmogelijk om een resultaat te halen, maar het wordt lastig. Als wij een hele goede dag hebben en Ajax heeft ook een hele goede dag, winnen zij de wedstrijd normaal gesproken.”

“Inmiddels heb ik al vaak genoeg tegen ze gespeeld, dus zo bijzonder is het niet meer”, zegt hij over het treffen met de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. “Wel zal het altijd een bijzondere club voor me blijven en het is voor ons als Cambuur natuurlijk een grote wedstrijd. Bekerwedstrijden zijn altijd bijzonder en hebben iets extra’s, zeker nu we tegen een topclub als Ajax spelen. Het stadion is ook zo goed als uitverkocht.”

Winst

Het zijn allemaal hele grote talenten die gewoon goed kunnen voetballen

Of Ajax net als in de eerste twee rondes van de KNVB Beker met een sterk gewijzigde opstelling zal verschijnen, maakt Schilder eigenlijk niet uit. “Die jonge talenten die in die wedstrijden hebben gespeeld, vind ik ook zeker niet slecht. Zij hebben ook al een aantal sterke wedstrijden gespeeld, in de KNVB Beker en in de Europa League. Misschien zijn die spelers nog wel meer gemotiveerd dan de spelers die normaal gesproken in de basis staan in de competitie. Twee weken terug speelden we tegen Jong Ajax en die wedstrijd verloren we ook (1-3). Het zijn allemaal hele grote talenten die gewoon goed kunnen voetballen.”

Op de vraag wanneer de avond geslaagd is voor SC Cambuur, antwoordt Schilder resoluut: “Als we winnen. Natuurlijk kan het zo zijn dat we een goede wedstrijd spelen en nipt verliezen, waardoor we toch een goed gevoel aan de wedstrijd overhouden. Maar dat is op voorhand zeker niet onze insteek.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen