Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Volendam en SC Heerenveen plaatsen zich voor kwartfinale

KNVB Media
KNVB Media
13 december 2016, 22:40

Jurgen Streppel had het met zijn SC Heerenveen lang moeilijk tegen IJsselmeervogels, maar won met 0-1. - Foto: KNVB Media

FC Volendam en SC Heerenveen hebben zich dinsdagavond gekwalificeerd voor de kwartfinale van de KNVB Beker. De Volendammers wonnen overtuigend met 4-1 van VVSB, SC Heerenveen won door een doelpunt in de 88'ste minuut van Ghoochannejhad met 0-1 bij IJsselmeervogels.

In een mistig Volendam kwam de plaatselijke FC al vroeg op voorsprong, door een doelpunt van Erik Schouten. Tweededivisionist VVSB weerde zich echter kranig en profiteerde nog binnen het kwartier van een foutieve terugspeelbal. Spits Serbony benutte het buitenkansje. Lang duurde de gelijke stand echter wederom niet; Kwakman profiteerde van een fout in de achterhoede van VVSB. Via Van Velzen en Van Kippersluis liepen de Noord-Hollanders uit naar 4-1.

De uitslagen van dinsdag 13 december in de KNVB Beker.

In Spakenburg bleef het lang erg spannend tussen IJsselmeervogels en SC Heerenveen. Grote kansen waren spaarzaam en de nummer twee van de Derde divisie zaterdag deed bij vlagen zeker niet onder voor de Eredivisionist. Op het moment dat iedereen zich op maakte voor een verlenging, besloot Ghoochannejhad anders; 0-1.

Woensdag

Woensdag staan er vier wedstrijden op het programma in de KNVB Beker. Om 18:30 begint de bekeravond bij PEC Zwolle, die het thuis opnemen tegen FC Utrecht. Twee Eredivisionisten (Vitesse en AZ) nemen het op tegen twee amateurs (Jodan Boys en ASWH) en de avond wordt afgesloten in De Kuip, waar Feyenoord en ADO Den Haag tegenover elkaar staan.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen