Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Loting derde ronde KNVB beker om 23.30 uur live op FOX Sports

KNVB Media
KNVB Media
24 september 2015, 16:44

Derde ronde KNVB beker met 32 clubs - Foto: KNVB.nl

Dertig clubs hebben zich reeds geplaatst voor de derde ronde van de strijd om de KNVB beker. Na vanavond komen daar nog twee clubs bij. RKC Waalwijk ontvangt om 18.45 uur Helmond Sport en in de Kuip staan Feyenoord en PEC Zwolle tegenover elkaar. Daar wordt om 20.45 uur afgetrapt. Beide duels worden rechtstreeks uitgezonden op FOX Sports 1.

Aansluitend, om 23.30 uur, wordt er geloot voor de wedstrijden in de derde ronde. Ook deze loting is live te zien op FOX Sports of anders online te volgen via het twitteraccount van de KNVB: @KNVB. Het complete programma, inclusief data en aanvangstijden, wordt vrijdag gepubliceerd op KNVB.nl.

Er is sprake van een vrije loting, op één uitzondering na. Clubs die nog actief zijn in één van de Europese bekertoernooien hebben een beschermde status en kunnen elkaar niet treffen. Dat geldt in dit geval voor PSV (Champions League), Ajax, FC Groningen en AZ (Europa League). Verder gelden er geen restricties, want betekent dat clubs uit de Eredivisie, Jupiler League en het amateurvoetbal elkaar kunnen loten en er geen automatisch thuisvoordeel is zodra een amateurclub een BVO treft.

De lotingmachine - alias de stofzuiger - is vervangen door de traditionele manier van loten— Foto: KNVB.nl

De procedure rond de loting is anders ten opzichte van vorig seizoen. De lotingmachine - in de volksmond de stofzuiger genoemd - is van het toneel verdwenen en wordt vervangen door de traditionele manier van loten met een grote transparante bokaal en ballen.

Geplaatst voor derde ronde:
Eredivisie: FC Groningen, AZ, Heracles Almelo, Excelsior, Roda JC, Ajax, sc Heerenveen, FC Utrecht, N.E.C., Willem II, PSV.
Jupiler League: Go Ahead Eagles, Achilles'29, FC Den Bosch, Telstar, Sparta Rotterdam, FC Emmen, FC Dordrecht, Almere City FC.
Topklasse: Lienden, Kozakken Boys, Spakenburg, HHC Hardenberg, Capelle, HBS,  VVSB, Koninklijke HFC, 
Hoofdklasse: sc Genemuiden, Excelsior'31. 
Eerste klasse: Berkum.

Resterende wedstrijden tweede ronde:
RKC Waalwijk - Helmond Sport
Feyenoord - PEC Zwolle


 


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen