Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB Beker 2e ronde: live op FOX Sports

KNVB Media
KNVB Media
25 oktober 2016, 10:03

Het duel tussen Sparta Rotterdam en PSV begint om 20.45 uur. - Foto: KNVB Media

Op een uitverkocht Kasteel staan dinsdagavond Sparta Rotterdam en PSV tegenover elkaar. Opnieuw. Na de competitiewedstrijd van zaterdag in Eindhoven (1-0) treffen beide ploegen elkaar nu in de 2e ronde van de strijd om de KNVB Beker.

De punten waren zaterdag voor PSV, de complimenten voor Sparta. De Rotterdamse ploeg van coach Alex Pastoor, dit seizoen weer terug op het hoogste niveau, oogst volop lof voor de speelwijze én de resultaten. Na tien duels bivakkeert Sparta nog net in het linkerrijtje, op de negende plaats. Maar die cijfers tellen niet in het Bekertoernooi, waarin het erop of eronder is.

Nog vier keer winnen en de finale in de magische Kuip is een feit. De eindstrijd op zondag 30 april 2017 is het grote doel. Het KNVB Bekertoernooi is beland bij de 2e ronde, nog 32 clubs maken kans op de hoofdprijs. Dinsdag en woensdag worden er zeven wedstrijden gespeeld, gevolgd door de laatste twee duels op donderdag.

KNVB Beker programma KNVB Beker programma Bekijk het complete programma van de 2e ronde.

Scheidsrechters Scheidsrechters Wie fluiten de wedstrijden in de 2e ronde van de strijd om de KNVB Beker? Bekijk alle aanstellingen.

Wie zitten er nog in het toernooi?

IJsselmeervogels in 1975, VVSB in 2015. Het KNVB Bekertoernooi haalt zijn grootste charme uit de prestaties van stuntende amateurclubs. Het knock-outsysteem zorgt ervoor dat alles mogelijk is als een bescheiden amateurclub het opneemt tegen een gelauwerde betaald voetbalclub. 

KNVB Bekertoernooi: een feest voor de supporters.

Nog 32 clubs maken dit seizoen kans op het winnen van de zilveren dennenappel. In de 1e ronde, waarin alle bvo's met uitzondering van de drie beloftenploegen uit de Jupiler League instroomden, sneuvelden vier Eredivisieploegen. Het Bekertoernooi moet verder zonder N.E.C., Roda JC, FC Twente en Willem II.

Meest opvallende club in het overgebleven deelnemersveld is Jodan Boys dat in de competitie uitkomt in de Hoofdklasse, het vijfde niveau in Nederland. De amateurs uit Gouda gaan dinsdagavond in Deventer de strijd aan met Go Ahead Eagles. ASWH en IJsselmeervogels zijn de overgebleven vertegenwoordigers van de Derde divisie, terwijl de Tweede divisie nog zeven clubs levert aan het toernooi. 

De 'stand' tussen de profs en de amateurs is op dit moment 22-10. Minimaal drie amateurclubs stromen door naar de 3e ronde, aangezien er drie amateurconfrontaties op het programma staan: VVSB-Katwijk, Spakenburg-ASWH en IJsselmeervogels-Koninklijke HFC.

NiveauAantalClubs
Eredivisie14ADO Den Haag, AZ, Ajax, Excelsior, Feyenoord, Go Ahead Eagles, FC Groningen, sc Heerenveen, Heracles Almelo, PEC Zwolle, PSV, Sparta Rotterdam, FC Utrecht, Vitesse
Jupiler League8Almere City FC, SC Cambuur, FC Eindhoven, FC Emmen, RKC Waakwijk, Telstar, FC Volendam, VVV-Venlo
Tweede divisie7Katwijk, Koninklijke HFC, Kozakken Boys, Spakenburg, TEC, UNA, VVSB
Derde divisie, zaterdag2ASWH, IJsselmeervogels
Derde divisie, zondag0 
Hoofdklasse1Jodan Boys

TV

De tv-kijker is voor het KNVB Bekertoernooi thuis bij FOX Sports én Veronica. Op dinsdag, woensdag en donderdag zijn elke avond twee wedstrijden live te zien op FOX Sports 1, gevolgd door alle samenvattingen. Ook Veronica zendt de samenvattingen van alle bekerwedstrijden uit, op het open net dus. Vrijdagochtend staan de samenvattingen ook op de website van de KNVB.

FOX Sports 1

TijdstipDinsdagWoensdagDonderdag
18.00 uurStudio KNVB BekerStudio KNVB BekerStudio KNVB Beker
18.30 uurVVSB - KatwijkKozakken Boys - AjaxPEC Zwolle - VVV-Venlo
20.45 uurSparta Rotterdam - PSVFeyenoord - ExcelsiorFC Eindhoven - sc Heerenveen
aansluitendAlle samenvattingenAlle samenvattingenAlle samenvattingen

Veronica (open net)

UitzendingDinsdagWoensdagDonderdag
Alle samenvattingen22.55 uur23.05 uur23.05 uur

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen