Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vooruitblik bekeravond met historisch tintje

KNVB Media
KNVB Media
21 september 2016, 15:47

Nederland heeft woensdagavond de wereldprimeur van een live-test met de video-referee. - Foto: KNVB Media

In de eerste ronde van het toernooi om de KNVB Beker komt woensdagavond onder meer landskampioen PSV in actie, net als de reuzendoder van vorig jaar, VVSB. Bijzonder is ook de primeur van de video-assistent.

De KNVB Beker zit nog maar in de eerste ronde, maar er zijn amateurclubs die nu al een profclub uit het toernooi hebben gekegeld. Dinsdagavond won Kozakken Boys op sportpark De Zwaaier ruim van Helmond Sport met 3-0.

Ook IJsselmeervogels stuntte tegen een ploeg uit de Jupiler League. Met een 3-1 overwinning voor de Spakenburgers werd Achilles’29 huiswaarts gestuurd. Kozakken Boys speelt in de Tweede divisie, IJsselmeervogels komt uit in de Derde Divisie.

PSV aan de bak

PSV mag aan de bak tegen het Roda JC van Yannis Anastasiou. De Kerkradenaren bewaren goede herinneringen aan de Eindhovenaren als het gaat om de KNVB Beker. De laatste twee keer dat de ploegen elkaar troffen in het toernooi wonnen de Limburgers. In 2013 werd het 1-3 en in 2015 werd het 3-2.

De 'Trots van het Zuiden' heeft zich wat dat betreft als angstgegner voor de Brabanders ontwikkeld. Voor PSV-aanwinst Siem de Jong lijkt het erop dat hij deze wedstrijd zijn eerste speelminuten in het rood-witte shirt gaat maken, zo liet althans trainer Phillip Cocu doorschemeren in de pers.

Voor VVSB begint het toernooi tegen hoofdklasser Achilles Veen. Achilles schakelde verrassend derdedivisionist HBS uit in de voorronde en maakt zich op voor het treffen met de stuntploeg van vorig jaar. Het huzarenstukje van 2015/2016 ligt nog vers in het geheugen en biedt hoop aan alle amateurploegen om te stunten. In de voorronde schakelde de ploeg van Wilfred van Leeuwen al Hercules uit.

Primeur videoscheidsrechter

Na een jarenlange lobby krijgt Nederland woensdagavond de wereldprimeur van een live-test met de video-referee op het hoogste niveau. Dat gebeurt in de Amsterdam Arena, waar bij Ajax-Willem II voor het eerst gebruikt wordt gemaakt van de verbinding met een video-ref. Scheidsrechter Pol van Boekel kan daardoor bij twijfel over een beslissing een beroep doen op videoscheidsrechter Danny Makkelie.

Donderdag komen de laatste acht ploegen in actie, waaronder bekerhouder Feyenoord. Ook bij die wedstrijd, thuis tegen FC Oss, zal de videoscheidsrechter zijn opwachting maken.

Televisie

De tv-kijker is voor het KNVB Bekertoernooi thuis bij FOX Sports én Veronica. Op woensdag en donderdag zijn elke avond twee wedstrijden live te zien op FOX Sports 1, gevolgd door alle samenvattingen. Ook Veronica zendt de samenvattingen van alle bekerwedstrijden uit, op het open net dus.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen