SC Genemuiden wipt ADO Den Haag uit de KNVB beker

KNVB Media
KNVB Media
23 september 2015, 10:19

De amateurs van hoofdklasser Sportclub Genemuiden hebben dinsdagavond voor een daverende verrassing gezorgd in de tweede ronde van de KNVB beker. Eredivisionist ADO Den Haag kwam op bezoek en werd na een 3-3 eindstand na 120 minuten voetbal in de penaltyreeks verslagen. Een hoofdrol was er daarbij voor doelman Albert Flier, die twee van de Haagse strafschoppen wist te keren.

ADO kwam voor de pauze op een 0-2 voorsprong via treffers Gorré en Havenaar, maar nog voor de pauze deed Van der Kolk wat terug namens de thuisclub. Vlak na de pauze zette diezelfde Van der Kolk met zijn tweede treffer van de avond de ploegen op gelijke hoogte, waarna er in de reguliere speeltijd niet meer werd gescoord.

Dat gebeurde in de verlening wel. Nadat Genemuiden-verdediger Van der Kooy van het veld was gestuurd, zette  Riemens de thuisploeg verrassend weer op voorsprong. Dat leek de eindstand te worden, maar Marengo schoot in de 120e minuut de bal langs Flier. De ervaren doelman was daardoor niet aangeslagen; in de penaltyreeks die volgde stopte hij de strafschoppen van Zuiverloon en Jansen, terwijl ook Gorré miste, waardoor niet ADO maar Genemuiden een ronde verder bekert.

Ook Capelle wist voor een verrassing te zorgen. MVV werd na een 0-0 eindstand in de strafschoppenreeks verslagen. FC Volendam ging ten onder op bezoek bij FC Lieden. De topklasser won met 1-0. Ook PSV en sc Heerenveen bekerden verder. sc Heerenveen versloeg NAC Breda met 0-1, PSV won met 3-2 van SC Cambuur.