Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen Ajax kunnen de 'dubbel' halen tegen PSV

KNVB Media
KNVB Media
20 april 2016, 9:03

De vrouwen van Ajax hopen dit seizoen de dubbel te pakken. - Foto: KNVB Media

De halve finale in het bekertoernooi voor vrouwen tussen Ajax en PSV, op vrijdag 22 april (19.30), is op voorhand een boeiende confrontatie. Ajax heeft een prima uitzicht op de eerste landstitel en kan de ‘dubbel‘ halen, terwijl het bekertoernooi voor PSV de enige kans op een hoofdprijs lijkt.

De Amsterdamsen - die in de competitie inmiddels een voorsprong van acht punten hebben op PSV - bereikten de halve finales via Enschede.

FC Twente verslagen

In de achtste finale slaagden de vrouwen erin nipt te winnen van Jong FC Twente (0-1), en in de kwartfinale die daarop volgde werd ook FC Twente geklopt. Er waren wel strafschoppen voor nodig om de tegenstander uit Overijssel de weg naar de semifinale te versperren. PSV had een wat eenvoudiger route naar de laatste vier in het bekertoernooi. De Eindhovenaren wonnen in de kwartfinale met 2-4 van Ter Leede, en in de achtste finale werd Fortuna Wormerveer met ruime cijfers (0-3) opzijgezet.

PSV drie jonge internationals

Ajax is erop gebrand de finale te halen, omdat de Noord-Hollandse ploeg vorig jaar verliezend finalist was. FC Twente was in 2015 met 3-2 te sterk voor de ploeg van coach Ed Engelkes. Ajax wil graag revanche nemen voor die nederlaag. Maar eenvoudig zal het niet worden tegen de Brabanders, want PSV heeft drie speelsters in de selectie van het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 jaar. Maureen Sanders, Michelle Hendriks en Sisca Folkertsma hebben zich met Onder 19 geplaatst voor het EK en zijn in vorm.

Finalekaartje met korting

Er geldt een Early Bird-actie rond de halve finale-wedstrijden. Deze actie gaat in op 18 april, duurt tot 24 april, en houdt in dat clubs aan de stadionkassa of via knvb.nl kaarten voor 5 euro kunnen kopen. De andere halve finale gaat tussen ADO Den Haag en Buitenveldert.

Early Bird Actie Early Bird Actie Koop nu met korting kaartjes voor de KNVB bekerfinale vrouwen op 28 mei in Den Haag.

KNVB Beker vrouwen KNVB Beker vrouwen Alles over het bekertoernooi voor vrouwen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen