Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB bekerfinale: Tickets to the final 2016

KNVB Media
KNVB Media
14 maart 2016, 11:59

Foto: KNVB Media

Feyenoord en FC Utrecht krijgen allebei 17.900 kaarten voor de finale van de KNVB beker. De overige toegangsbewijzen voor de eindstrijd op zondag 24 april (aftrap 18.00 uur) gaan naar onder andere maatschappelijke acties van de KNVB, Stadion Feyenoord en overige partners. Een overzicht van de verdeling van de tickets.

KNVB Bekerfinale: tickets to the final KNVB Bekerfinale: tickets to the final Lees hier over de kaartverkoop voor de finale van de KNVB Beker in 2017.

35.600 kaarten worden via de clubs eerlijk verdeeld onder de fans van Feyenoord en FC Utrecht. Dit betekent dat 77 procent van het stadion gevuld is met supporters die tickets via de clubs hebben bemachtigd. Feyenoord en FC Utrecht communiceren zelf de prijsopbouw van de tickets (in vier prijscategorieën) en ticketarrangementen die zij aanbieden aan hun supporters.

Het is gebruikelijk dat de overige kaarten bij diverse andere partijen worden verdeeld. Dit gebeurt op dezelfde manier als bij de thuiswedstrijden van clubs. Neutrale toeschouwers kunnen (net als bij zeer gewilde competitiewedstrijden) geen toegangskaarten kopen.

Overige kaarten

  • Sponsoracties 10%
    Sponsoren van de KNVB beker, waaronder Amstel en TOTO, stellen via publieksacties kaartjes beschikbaar voor de bekerfinale. Dit is voor neutrale toeschouwers de enige mogelijkheid om kaartjes te bemachtigen.
     
  • KNVB 7%
    Voor de organisatie van de KNVB bekerfinale wordt ook een gelimiteerd aantal kaarten gereserveerd. Deze kaarten zijn onder meer voor journalisten, leveranciers, relaties van de KNVB en andere partijen die op de finaledag aanwezig zijn in De Kuip. Ook krijgt elke medewerker van de KNVB de mogelijkheid naar de bekerfinale te gaan. Een groot deel van die medewerkers is op die dag ook aan het werk om de bekerfinale in goede banen te leiden.
     
  • Vrijwilligersacties 3%
    De KNVB bekerfinale is traditioneel een wedstrijd om vrijwilligers, die het hele seizoen het voetbal voor meer dan 1,2 miljoen leden van de KNVB mogelijk maken, in het zonnetje te zetten. Zo is een beperkt deel van de kaartjes beschikbaar gesteld voor scheidsrechters uit het amateurvoetbal.
     
  • Stadion Feyenoord 3%
    Stadion Feyenoord is als gastheer ook betrokken bij de organisatie van de KNVB bekerfinale. Voor relaties en aandeelhouders is een aantal kaarten gereserveerd.

Bomvol en sfeerrijk stadion

Naar verwachting is de bekerfinale op 24 april in zijn geheel uitverkocht. Dit levert een bomvol en sfeerrijk stadion op. Feyenoord, FC Utrecht en de KNVB hebben de ambitie om er voor alle supporters en andere aanwezigen een fantastische eindstrijd van te maken.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen