Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Finalisten warmen zich op voor bekerfinale

KNVB Media
KNVB Media
4 maart 2016, 17:43

Foto: KNVB Media

De bekerfinalisten zijn bekend en dat betekent dat de organisatie van de KNVB bekerfinale van start gaat. Vrijdagmiddag is in een overleg met Feyenoord, FC Utrecht, de lokale autoriteiten van beide steden en de KNVB de ambitie uitgesproken er een heus voetbalfeest van te maken, waar alle supporters op toegankelijke wijze van het absolute hoogtepunt van het jaar kunnen genieten.

Kaartjes en vervoer 

De verwachting is dat De Kuip ook in deze editie van de bekerfinale bomvol zit. Beide finalisten krijgen meer dan 17.500 kaarten. De clubs bepalen de komende tijd de wijze waarop de kaarten verdeeld worden en hoe de supporters naar het stadion komen. De overige kaarten zijn gereserveerd voor onder meer maatschappelijke acties van de KNVB, Stadion Feyenoord en sponsoren en overigens partners. Net zoals dat bij de thuiswedstrijden van clubs het geval is. 

Feyenoord-FC Utrecht echte bekerkraker

Met Feyenoord (elfvoudig bekerwinnaar) en FC Utrecht (drie keer winnaar) treffen twee echte cupfighters elkaar. Toch stonden ze samen slechts een keer in de finale. De hoofdpersoon van toen, Dirk Kuyt, is nu ook weer van de partij. De Katwijker speelde in 2003 in dienst van FC Utrecht tegen de club waar hij na de zomer zou gaan spelen: Feyenoord. In het veld was daar weinig van te merken, want mede dankzij een doelpunt van Kuyt won FC Utrecht met 4-1 en veroverde het de KNVB beker. Inmiddels is Kuyt (weer) in dienst van Feyenoord en zal hij er alles aan doen om de cup deze keer in Rotterdam te houden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen