VVSB en Feyenoord naar halve finales KNVB beker

3 februari 2016, 22:27

De amateurs van VVSB staan in de halve finale van de KNVB beker. In Den Bosch won de ploeg van coach Wilfred van Leeuwen met 2-3 van FC Den Bosch. In de slotfase werd een 2-0 achterstand omgebogen. Het is pas de tweede amateurclub (sinds IJsselmeervogels in 1975) die de halve finale van de KNVB beker haalt.

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor FC Den Bosch. De thuisploeg stond na een half uur op 2-0 door doelpunten van Alessio Carlone en Abdelaziz Khalouta. Ondanks dat VVSB ook kansen kreeg, bleven de grootste kansen voor Den Bosch. Maar in een tijdsbestek van nog geen vijf minuten trok VVSB de wedstrijd naar zich toe. Via goals van Tommy Bekooij ('82), Peet van der Slot ('83) en Maikey Parami ('87) zorgden de Noordwijkerhouters voor de sensatie van deze editie van het KNVB-bekertoernooi.

Feyenoord

Ook Feyenoord plaatste zich vanavond voor de halve finales van de KNVB beker. In een moeizame maar spannende wedstrijd wonnen de Rotterdammers met 0-1. In de verlenging maakte verdediger Eric Botteghin ('105) de enige goal van de wedstrijd. Het is voor het eerst in zes jaar (finale tegen Ajax) dat Feyenoord de halve finale bereikt van het KNVB-bekertoernooi.

Morgen volgt de laatste kwartfinale. Om 20.45 uur speelt PSV in het Philips Stadion tegen FC Utrecht. Ook die wedstrijd is weer live te zien bij FOX Sports. Na afloop van het duel volgt de loting voor de halve finales waar VVSB, Feyenoord en AZ al zeker zijn van een plekje.