Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Galliërs van de Bollenstreek willen bekerhistorie schrijven

KNVB Media
KNVB Media
3 februari 2016, 12:59
2:47

Foto: KNVB Media

De amateurclubs kleuren de beker dit seizoen met verrassende uitslagen. Zo sneuvelden ADO Den Haag, Excelsior en NEC op kolkende sportparken. Na de uitschakeling van HHC Hardenberg is zondag Topklasser VVSB de laatst overgebleven amateurclub die de halve finale van IJsselmeervogels ruim veertig jaar geleden, kan evenaren.

Wie de de bollenstreek zegt, denkt aan iconen uit het zaterdagamateurvoetbal als Katwijk, Rijnsburgse Boys, FC Lisse of Quick Boys. Maar er is ook een club uit Noordwijkerhout waar je minder over hoort, maar die zich op zondag al jaren staande houdt op het hoogste amateurniveau, de Voetbal Vereniging Sint Bavo (VVSB).

Toverdrank

"We noemen onszelf ook het wel het Gallië van de Bollenstreek," zegt oud-voorzitter Gerard Heemskerk. "Noordwijkerhout is een katholieke enclave waar het leven met carnaval vijf dagen tot stilstand komt behalve in de polonaise. Op zondag is een kwart van het dorp op het sportpark te vinden." 

Om in de sfeer van Asterix en Obelix te blijven. VVSB lijkt dit seizoen in de beker te beschikken over toverdrank, waarvan het voornaamste ingrediënt het enthousiasme van de leden is. "De kaartverkoop voor de kwartfinale tegen Den Bosch startte onlangs op een trainingsavond," zegt aanvoerder Vladimir Jozic. "Toen ik aankwam stond er al een rij. En na afloop van de training stond die rij er nog. Het geheim van de club? Iedereen is hier belangrijk." 

Paars-gele leger

En iedereen wil erbij zijn als het paars-gele leger, 1200 supporters sterk, naar Den Bosch trekt. Stranden we dan is het even goed groot feest omdat we zo ver gekomen zijn, zegt Heemskerk Winnen we dan is het feest nog groter want dan zijn we de eerste amateurclub na IJsselmeervogels in 1975 die de halve finale van de beker bereikt." 

En dan begint komend weekend ook nog het carnaval. 

De weg naar de kwartfinale

FC Den Bosch 

Tweede ronde

WKE - FC Den Bosch 2-5

Derde ronde

Almere City - FC Den Bosch 0-3

Achtste finales

Excelsior '31 - FC Den Bosch 1-3

VVSB

Tweede ronde

Rijnsburgse Boys - VVSB 3-3, VVSB wns

Derde ronde

VVSB - FC Emmen 3-1

Achtste finales

Capelle - VVSB 2-3

 

KNVB beker KNVB beker Lees hier alles over de KNVB beker

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen