Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kozakken Boys-AZ op 16 december, regels aangescherpt

KNVB Media
KNVB Media
7 december 2015, 12:40

Foto: KNVB Media

De KNVB heeft de wedstrijd Kozakken Boys – AZ in de achtste finale van het KNVB bekertoernooi op woensdag 16 december (19.45 uur) opnieuw vastgesteld. Afgelopen vrijdag 4 december besloot de rechter dat Kozakken Boys recht heeft op een plaats in het KNVB bekertoernooi. De KNVB heeft de zaak bestudeerd en besloten geen juridische vervolgstappen te nemen. Wel gaat de KNVB de regelgeving omtrent niet-speelgerechtigde spelers aanscherpen.

Regelgeving wordt aangescherpt

De regelgeving omtrent het niet voorafgaand aan een wedstrijd vermelden van een speler op het wedstrijdformulier wordt zo spoedig mogelijk aangescherpt. Door dit in de reglementen specifieker te omschrijven kan onduidelijkheid in de toekomst worden voorkomen en verlopen wedstrijden zo sportief en eerlijk mogelijk. In het bekertoernooi zal het overtreden van deze regel diskwalificatie tot gevolg hebben, omdat het niet zeker is of een wedstrijd voor de eerstvolgende bekerronde kan worden ingehaald.

Achtergrond

Op donderdag 29 oktober startte de aanklager betaald voetbal na een melding van HBS een vooronderzoek naar aanleiding van de wedstrijd HBS tegen Kozakken Boys op woensdag 28 oktober. Tijdens de wedstrijd HBS – Kozakken Boys viel Madjer Lukoki in de 12e minuut van de wedstrijd in bij Kozakken Boys. Na raadpleging van de reglementscommissie kwam de aanklager tot de conclusie dat Kozakken Boys met Madjer Lukoki een niet-speelgerechtigde speler liet spelen. Kozakken Boys vulde Lukoki voorafgaand aan de wedstrijd namelijk niet in op het wedstrijdformulier, waardoor hij niet had mogen spelen. Naar aanleiding hiervan besloot het bestuur betaald voetbal om Kozakken Boys uit het KNVB bekertoernooi te halen. Nadat Kozakken Boys een kort geding aanspande is deze beslissing op 4 december door de rechter teruggedraaid. De KNVB heeft besloten geen beroep aan te tekenen tegen de uitspraak.

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen