Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Systeemfout leidt tot overspelen Jong AZ - Almere City FC

KNVB Media
KNVB Media
25 februari 2020, 11:00

Het duel Jong AZ - Almere City FC wordt maandag 2 maart opnieuw gespeeld. - Foto: Soccrates Images

Het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen Jong AZ en Almere City FC moet opnieuw worden gespeeld. Het overspelen is het gevolg van een systeemfout bij de KNVB.

Vanwege een foutieve registratie van het aantal gele kaarten bleek Jong AZ-speler Kenzo Goudmijn onterecht als speelgerechtigd aangemerkt te zijn voor de wedstrijd Jong AZ - Almere City FC (3-3) van maandag 27 januari 2020. Op grond van het reglement heeft Almere City FC aangifte gedaan en bij het bestuur betaald voetbal het verzoek ingediend om de wedstrijd opnieuw vast te stellen.

De KNVB betreurt de ontstane situatie en heeft dit aangegeven bij de clubs. De KNVB is van mening dat het overspelen van de wedstrijd recht doet aan het juiste verloop van de competitie. De wedstrijd is in overleg met beide teams nu opnieuw ingepland op maandag 2 maart om 20.00 uur.

Overlopende registraties

De foutieve registratie van de gele kaarten heeft in dit geval te maken met de zogenoemde ‘overlopende registraties’. Dit zijn gele kaarten uit de laatste twee speelronden van het vorige seizoen, die een speler meeneemt naar het huidige seizoen. Inmiddels is duidelijk geworden dat de gele kaarten van spelers van Jong-teams niet bij de staffel voor het Jong-team zijn opgeteld, maar bij de staffel voor het A-team. Dit had niet moeten gebeuren.

Nader onderzoek hiernaar heeft uitgewezen dat dit bij acht (voormalig) Jong-team spelers is gebeurd. In één geval heeft dit geleid tot een onterecht als speelgerechtigd aangemerkte speler. Dit was dus het geval bij Jong AZ-speler Kenzo Goudmijn tijdens de wedstrijd tussen Jong AZ en Almere City FC op maandag 27 januari 2020. Bij de andere spelers is het aantal gele kaarten achter hun naam inmiddels gecorrigeerd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen