Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Twente kampioen Keuken Kampioen Divisie

KNVB Media
KNVB Media
22 april 2019, 16:30

FC Twente-aanvoerder Wout Brama ontving de kampioensschaal uit handen van Blaise Nkufo. - Foto: KNVB Media

FC Twente heeft zich door een 0-0 gelijkspel tegen Jong AZ maandagmiddag gekroond tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Marino Pusic keert daardoor na één seizoen terug in de Eredivisie.

FC Twente kwam door de puntendeling met Jong AZ op 76 punten uit 35 duels deze jaargang. De Tukkers zijn daardoor niet meer te achterhalen door nummer twee Sparta Rotterdam, dat zelf op bezoek bij Jong PSV moest winnen om in de race te blijven, maar met 2-0 onderuitging. 

Helpende hand

Het bleef lang spannend in de volgepakte Grolsch Veste, waar na een dik uur eindelijk gejuicht kon worden. Niet omdat Twente zelf op voorsprong was gekomen, maar omdat Jong PSV via een goal van  Zakaria Aboukhlal de Enschedeërs een helpende hand toestak. Sparta kwam die klap niet meer te boven en verloor uiteindelijk met 2-0, waardoor FC Twente na één seizoen weer terugkeert naar het hoogste niveau.

Het gelijkspel tegen Jong AZ betekende de vierde puntendeling van Pusic en zijn team dit seizoen. 24 keer werd er gewonnen, zeven keer bleven de Tukkers met lege handen achter. Twente kreeg ook het minste tegendoelpunten van alle clubs in de Keuken Kampioen Divisie (31) en hield het vaakst de nul (14x).

Select rijtje

Twente schaarde zich door de titel in de Keuken Kampioen Divisie bij een select rijtje clubs dat zowel in de Eredivisie als in de Eerste divisie kampioen werd. Eerder deden DWS, Sparta Rotterdam en AZ dat. Na afloop van het duel ontving captain Wout Brama de schaal uit handen van Blaise N'Kufo, de aanvoerder van het team waarmee hij in 2010 nog de landstitel won.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen