Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong Ajax kampioen Jupiler League

Coen Willemsen
KNVB Media
28 april 2018, 21:39

De Jupiler League-schaal is een prooi voor Jong Ajax. - Foto: KNVB Media

Jong Ajax is kampioen van de Jupiler League 2017/'18. Met een 2-1 overwinning op MVV stelde de ploeg van trainer/coach Michael Reiziger het kampioenschap veilig.

Na een aantal spannende weken, waarin N.E.C. en Fortuna Sittard de Amsterdammers op de hielen zaten, trekt het beloftenelftal nu aan het langste eind. Met 24 overwinningen uit 37 wedstrijden zijn de talenten niet meer te achterhalen. 

Michael Reiziger

Aan het begin van het seizoen werd Michael Reiziger aangesteld als opvolger van Marcel Keizer als hoofdcoach van Jong Ajax. Samen met assistent Winston Bogarde kreeg het duo de taak om de tweede plek uit het succesvolle seizoen 2016/'17 te overtreffen. Met drie overwinningen op rij begonnen de Amsterdammers sterk aan de competitie. 

Michael Reiziger maakte dit seizoen de overstap van Sparta Rotterdam naar Ajax.

In november hadden de kampioenen even een vormdip, met nederlagen tegen De Graafschap, Jong AZ en N.E.C. Daarna herpakte de ploeg zich en mede dankzij de scorende spitsen Mateo Cassiera en Kaj Sierhuis bleef de ploeg bovenin meedraaien. 

Ontwikkeling

Het jonge elftal van Reiziger ontwikkelde zich sterk. Voor talenten Carel Eiting, Noussair Mazraoui, Dennis Johnsen, Dani de Wit, Noa Lang, Mitchell Bakker, Leon Bergsma en Kaj Sierhuis betekende dit al dat ze werden geselecteerd voor het eerste elftal. 

De laatste speelrondes was het steeds stuivertje wisselen bovenin. Fortuna Sittard, N.E.C. en Jong Ajax stond afwisselend alle drie op de eerste plek, maar hadden moeite om deze positie langere tijd vast te houden. Zo verloor N.E.C. richting het eind van de competitie verrassend van FC Eindhoven, speelde Fortuna Sittard gelijk tegen RKC en ging Jong Ajax op zijn beurt met 3-0 onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Jong PSV. 

Matteo Cassierra wordt bedolven onder zijn teamgenoten na de 2-1 tegen MVV.

Kampioenschap

Jong Ajax ging de laatste speelronde in met een voorsprong van één punt op Fortuna Sittard en drie op N.E.C. Thuis tegen MVV kwam het na een uur op een 0-1 achterstand, door een benutte strafschop van Nwakali. Maar binnen zes minuten werd de achterstand omgebogen in een voorsprong, door doelpunten van Sierhuis en Cassiera.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen