Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Fortuna Sittard promoveert naar Eredivisie

Coen Willemsen
KNVB Media
28 april 2018, 21:38

Aanvoerder Perr Schuurs met de bokaal voor promotie naar de Eredivisie. - Foto: KNVB Media

Fortuna Sittard speelt volgend seizoen in de Eredivisie. Met een 1-0 overwinning op Jong PSV is de ploeg zeker van rechtstreekse promotie naar het hoogste voetbalniveau.

Het slot van de Jupiler League was zenuwslopend spannend, maar de Limburgse ploeg trekt aan het langste eind voor promotie. De ploeg van aanvoerder Perr Schuurs keert daardoor terug naar de Eredivisie, waar het in het seizoen 2002/'03 voor het laatst speelde.

Start

Met een 5-1 overwinning op FC Dordrecht begon het seizoen goed voor Fortuna. Sunday Oliseh had als taak om de teleurstellende zeventiende plaats van het jaar ervoor te doen vergeten. Toch ging het in de tweede speelronde mis tegen Jong Ajax en werd er met 4-2 verloren. Daarna herpakte Fortuna zich en begon er een sterke reeks met onder andere overwinningen op Telstar, FC Volendam en Almere City. 

In januari ging het helemaal mis met de Limburgse ploeg. Met nederlagen tegen FC Dordrecht, FC Emmen, FC Volendam en Jong AZ verspeelde het elftal veel punten. Niet alleen op het veld was er onrust, ook naast het veld was er veel te doen omtrent de positie van trainer Sunday Oliseh. Uiteindelijk werd Oliseh op 14 februari ontslagen en namen Claudio Braga en assistent Kevin Hofland de leiding over.

In een uitverkocht stadion stelde Fortuna Sittard de promotie veilig.

Ongeslagen reeks

Onder leiding van Braga werd de weg naar boven weer ingezet. Op 30 maart heroverde de ploeg de koppositie door nederlagen van N.E.C. en Jong Ajax. Zelf won de ploeg dankzij een hattrick van de Portugese jeugdinternational Andre Vidigal van Almere City FC. 

Op 9 april moest Fortuna Sittard opnieuw de koppositie afstaan aan Jong Ajax. door een gelijkspel bij RKC Waalwijk. Het bleef stuivertje wisselen in de laatste speelrondes maar door de nederlaag van N.E.C bij Jong Ajax ontstond er een gaatje met de Nijmegenaren. Met een ongeslagen reeks van veertien wedstrijden werd het seizoen in stijl geëindigd.

Vreugde bij Finn Stokkers en Lars Hutten na de 1-0 tegen Jong PSV.

In de laatste wedstrijd van het seizoen werd er thuis tegen Jong PSV gespeeld. Ondanks een enorme lading aan kansen stond het bij rust nog 0-0. Vlak na rust kopte Finn Stokkers de 1-0 tegen de touwen en na een zenuwslopend einde van de wedstrijd bleek dat genoeg voor rechtstreekse promotie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen