Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wedstrijd Jong Ajax – N.E.C. naar maandag 16 april

KNVB Media
KNVB Media
10 april 2018, 16:00

Jong Ajax won vrijdag met 2-0 van N.E.C. Nijmegen, maar dat duel moet worden overgespeeld. - Foto: KNVB Media

Het Jupiler League-duel tussen Jong Ajax en N.E.C. is opnieuw ingepland. De wedstrijd wordt overgespeeld op maandag 16 april. De aftrap vindt plaats om 20.00 uur.

Het overspelen is een gevolg van een administratieve fout van de KNVB betreffende de speelgerechtigdheid van Teun Bijleveld tijdens Jong Ajax – N.E.C. (2-0) van vrijdag 6 april 2018. 

Vijfde waarschuwing

Door de fout was voorafgaand aan het duel bij de KNVB en Ajax niets anders bekend dan dat Bijleveld op vier gele kaarten stond. De middenvelder van Ajax ontving afgelopen week tijdens FC Dordrecht – Jong Ajax (2-3) van maandag 2 april 2018 echter zijn vijfde waarschuwing van het seizoen, wat normaal gesproken een schorsing had moeten betekenen voor de wedstrijd tegen N.E.C.

Bijleveld is nu geschorst in de over te spelen wedstrijd tussen Jong Ajax en N.E.C., maar kan maandag 9 april wel uitkomen tegen FC Den Bosch. Ajacied Azor Matusiwa, die ook vijf gele kaarten op zijn naam heeft en niet meedeed in de wedstrijd tegen N.E.C. van afgelopen vrijdag, is wel geschorst voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch. 

Calvin Verdonck

Doordat de wedstrijd ongeldig is verklaard, komen alle gele kaarten in het duel Jong Ajax - N.E.C. te vervallen. Voor N.E.C. - verdediger Calvin Verdonck betekent dit, dat hij niet is uitgesloten voor de thuiswedstrijd tegen FC Oss op maandagavond 9 april en gewoon kan spelen.

De KNVB betreurt de situatie, maar vindt dat het overspelen van de wedstrijd recht doet aan het juiste verloop van de competitie. Gezien de omstandigheden zal de aanklager betaald voetbal geen tuchtrechtelijke maatregelen nemen tegen Ajax.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen