Wedstrijd FC Oss – Jong AZ wordt overgespeeld

KNVB Media
KNVB Media
9 oktober 2017, 14:30

Jong AZ werd vorig seizoen kampioen van de Tweede divisie. - Foto: KNVB Media

De competitiewedstrijd FC Oss – Jong AZ van vrijdag 15 september 2017 moet worden overgespeeld. Dit heeft het bestuur betaald voetbal van de KNVB maandag besloten.

Jong AZ heeft tijdens een deel van deze Jupiler League-wedstrijd met drie spelers gespeeld die vóór 1 januari 1995 geboren waren. Spelers die vóór 1 januari 1995 zijn geboren gelden als dispensatiespelers.

Voor een beloftenteam is het slechts toegestaan om twee dispensatiespelers gelijktijdig in het veld te hebben staan. Volgens het Reglement Wedstrijden Betaald Voetbal is er daarom sprake geweest van een niet-speelgerechtigde speler en omdat het een competitiewedstrijd betreft wordt deze ongeldig verklaard en overgespeeld.

Andere sanctie

Deze sanctie is anders dan bij het KNVB bekertoernooi, waar volgens het reglement een niet-speelgerechtigde speler opstellen uitsluiting betekent. De zaak ligt wel bij de aanklager betaald voetbal, die zich gaat buigen over een eventuele sanctie voor Jong AZ.

De datum waarop de wedstrijd opnieuw plaatsvindt is na overleg met beide clubs en de lokale overheid vastgesteld op maandag 23 oktober om 20.00 uur.

Regels dispensatie beloften

De beloftenteams van Ajax, PSV, FC Utrecht en AZ komen uit in de Jupiler League en mogen onder bepaalde voorwaarden dispensatiespelers opstellen. Zo mogen beloftenteams maximaal twee dispensatiespelers van het eerste elftal tegelijkertijd laten deelnemen aan een wedstrijd.

Een dispensatiespeler is een speler die vóór 1 januari 1995 is geboren of die al bij het eerste elftal heeft gespeeld, maar niet als basisspeler en minder dan 45 minuten voorafgaand aan de beloftewedstrijd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven