Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Strijd onderin Jupiler League blijft spannend

KNVB Media
KNVB Media
29 april 2017, 9:33

Achilles'29 pakte vrijdag een punt bij De Graafschap. De hekkensluiter verkleinde de achterstand op FC Dordrecht daarmee tot twee punten. - Foto: KNVB Media

Wie degradeert er dit seizoen uit de Jupiler League en wie speelt zich veilig? De strijd onderin de competitie blijft spannend. Op de laatste speeldag valt de beslissing of het doek valt voor FC Dordrecht of Achilles'29.

Laatstgenoemde club pakte vrijdagavond op stadion De Vijverberg een punt tegen De Graafschap en verkleinde de achterstand op FC Dordrecht tot twee punten. Achilles kwam in Doetinchem tot drie keer toe op achterstand, maar dankzij doelpunten van Jop van Steen, Antonio Stankov en Niek Versteegen knokten de Groesbekers zich net zo vaak terug.

FC Dordrecht-trainer Gérard de Nooijer.

Voor FC Dordrecht verliep de voorlaatste speelronde een stuk minder rooskleurig. Bij een overwinning hadden de Schapenkoppen zich veilig kunnen spelen, maar in plaats daarvan ging de ploeg van trainer Gérard de Nooijer op eigen veld hard onderuit tegen FC Emmen. Na 90 minuten stond er een 0-4 eindstand op het scorebord. Nick Bakker en Tim Siekman scoorden beiden twee keer voor de bezoekers uit Drenthe.

De beslissing wie er degradeert uit de Jupiler League zal dus op de laatste speeldag vallen. Achilles neemt het dan op sportpark De Heikant op tegen Jong PSV, terwijl FC Dordrecht op bezoek gaat bij FC Den Bosch.

Play-offs

Naast de strijd onderin de Jupiler League, wordt er in de middenmoot nog hard gevochten voor deelname aan de play-offs. Acht Jupiler League-teams strijden met de nummer 16 en 17 van de Eredivisie om een plek op het hoogste niveau. Omdat Jong Ajax (de nummer twee op de ranglijst) en Jong PSV (vierde) zijn uitgesloten van deelname aan de play-offs, maakt zelfs de nummer tien van de ranglijst dit jaar nog kans op het spreekwoordelijke toetje.

RKC Waalwijk hoopt op deelname aan de play-offs.

In dat opzicht deed RKC Waalwijk vrijdagavond goede zaken. De ploeg van trainer Peter van den Berg won met 3-0 van Fortuna Sittard. De Waalwijkers verdrongen door de zege FC Eindhoven van de tiende plek. De ploeg uit de Lichtstad verloor met 4-1 bij SC Cambuur. De nummer 9 van de ranglijst, FC Emmen lijkt daardoor zeker van een plek in de play-offs. De Drenthen hebben een voorsprong van drie punten op Eindhoven, maar het doelsaldo van Emmen is dermate beter dan dat van Eindhoven (+13 tegen -7) dat de Drenthen niet meer te achterhalen lijken.

Ook nummer 12 De Graafschap heeft nog een minimale kans op het bereiken van de play-offs. Door het puntenverlies tegen Achilles bedraagt de achterstand van de Superboeren op RKC Waalwijk echter drie punten. Het doelsaldo van De Graafschap is wel beter dan dat van de concurrent uit Brabant.

Het virtuele speelschema in de Jupiler Play-offs.

Buiten de top 10 is ook Helmond Sport al zeker van deelname aan de play-offs. De huidige nummer dertien van de ranglijst plaatste zich als winnaar van de tweede periode.

Uitslagen Uitslagen Alle uitslagen van de 37ste speelronde in de Jupiler League.

Ranglijst Ranglijst De actuele stand van zaken in de Jupiler League.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen