Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

VVV-Venlo viert feest na titel in de Jupiler League

KNVB Media
KNVB Media
22 april 2017, 7:29

Groot feest bij VVV-Venlo na het behalen van de titel in de Jupiler League. - Foto: KNVB Media

VVV-Venlo heeft vrijdag het kampioenschap in de Jupiler League veroverd. Nadat een week eerder al de promotie was veiliggesteld, sleepte de ploeg van Maurice Steijn nu ook de titel definitief binnen na een gelijkspel (0-0) tegen Eindhoven.

Het was al weken niet meer de vraag of VVV-Venlo kampioen zou worden, maar wanneer. Vorige week vrijdag kon het eerste feestje gevierd worden, omdat Jong Ajax (dat niet kan promoveren) de enige ploeg was die de ploeg theoretisch nog voorbij zou kunnen streven op de ranglijst en een plek in de Eredivisie volgend seizoen definitief was veilig gesteld.

Niet geprofiteerd

Afgelopen maandag hoopte de ploeg vervolgens het kampioensfeest te kunnen vieren. De Limburgers profiteerden echter niet optimaal van de misstap van Jong Ajax bij Jong PSV door een gelijkspel (0-0) tegen Emmen.

VVV-Venlo kreeg voldoende kansen, maar slaagde er niet in om te schoren in Eindhoven.

Vrijdag hoefde de ploeg niet meer naar de andere velden te kijken. Een punt op bezoek in Eindhoven zou voldoende zijn voor het kampioensfeest. Ook deze wedstrijd eindigde in 0-0. VVV-Venlo had voldoende kansen om het kampioensfeest meer glans te geven met een overwinning. De ploeg slaagde er echter niet in om doelman Ruud Swinkels te passeren. Zelfs niet toen Eindhoven-aanvoerder Dario Van den Buijs na twee gele kaarten na een uur moest vertrekken, lukte het niet om de wedstrijd in Limburgs voordeel te beslissen.

Feest

Het maakte het feest van VVV-Venlo er niet minder intens door. Nadat Gijs de Jong (operationeel directeur betaald voetbal) de schaal had uitgereikt, feesten de ploeg en de supporters nog lang door in Stadion De Koel en de binnenstad van Venlo. Zaterdag wordt het elftal gehuldigd in de Limburgse stad.

VVV-Venlo viert de derde titel in de Jupiler League.

Het is na 1993 en 2009 de derde titel van VVV-Venlo in de Jupiler League, voorheen Eerste divisie. De club begint volgend seizoen voor de achtste keer aan een verblijf in de Eredivisie. De laatste keer duurde deze periode vier jaar, van 2009 tot 2013. Vervolgens degradeerde VVV-Venlo via de play-offs naar de Jupiler League waar het vier seizoenen verbleef.

Degradatiekraker

Vrijdag stond er ook onderin de Jupiler League een cruciaal duel op het programma. Hekkensluiter Achilles'29 kon met een thuisoverwinning op directe concurrent FC Dordrecht op gelijke hoogte komen. Lang leek de ploeg uit Groesbeek daarin te slagen. Erol Alkan schoot de gasten echter in de 94ste minuut op gelijke hoogte: 2-2. Met nog twee wedstrijden te gaan, is het verschil tussen beide ploegen drie punten. De nummer twintig op de ranglijst degradeert na dit seizoen naar de Tweede divisie.

SC Cambuur verzekerde zich vrijdag van de vierde periode. De Friezen wonnen overtuigend met 5-0 van RKC Waalwijk. Tarik Tissoudali scoorde twee keer.

Jupiler League uitslagen Jupiler League uitslagen Bekijk alle uitslagen. Jupiler League stand Jupiler League stand Bekijk de stand na 36 speelronden. Jupiler League programma Jupiler League programma Bekijk het resterende programma.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen